Майбутнє поряд: Ілон Маск показав, як роботи збирають собі подібного

Під час Дня інвестора 2023 року компанія Tesla показала нове відео за участю гуманоїдних роботів Optimus. Через дев’ятнадцять місяців з першого анонсу робот Tesla ходить і виконує різні завдання.

Ілон Маск додав, що зовсім недавно, у жовтні минулого року, його потрібно було викочувати на сцену, щоб він помахав публіці: «Таким чином швидкість розробки дуже значна. Очевидно, що це не паркур, а ходьба, але ми вже маємо кілька Optimus».

Відео показує, як «Оптімус» ходить, хоч і досить повільно в порівнянні з «роботом-паркурником» Atlas, і використовує протиставлені великі пальці та людиноподібні руки. У показаній сцені один робот спочатку бере зі стенда механічну руку, потім переносить її на місце збирання, де другий робот прикручує руку третьому.

Boston Dynamics працює над людиноподібними роботами з 1992 року. Вона представила гуманоїдного робота PETMAN у 2009 році. Atlas дебютував у 2013 році, і знадобилося цілих 10 років, щоб навчити його танцювати, займатися паркуром та виконувати деякі базові завдання.

За словами Маска, роботи Tesla запропонують те, чого немає в інших – найсучасніший штучний інтелект. Крім того, для Optimus створено спеціально розроблені приводи.

«Ми розробили електродвигун, редуктор, силову електроніку, очевидно, акумуляторну батарею, все інше, що входить до Optimus. Ми були дуже здивовані, виявивши, як мало було в готовому вигляді. У світі існує безліч електродвигунів, редукторів та іншого, і ми виявили, що жоден з них не підходить для роботів-гуманоїдів».

Ілон Маск додав, що інвестори поки не усвідомлюють потенціал напряму, проте роботи в перспективі перевершать обсяг автомобільного підрозділу.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: CNET

Читайте также:

Ілон Маск: освоєння Марса займе у SpaceX 20 років

Як робот-хірург Yomi допомагає встановлювати зубні імпланти

Робот, який може навести порядок у кімнаті без сторонньої допомоги

Кишеньковий робот-тамагочі AIBI з лапками та ChatGPT