Боротьба з копіюванням відеоконтенту — нововведення YouTube

Гарна новина для власників YouTube каналів! Компанія оголосила про запуск інструмента пошуку відеокопій. Тепер не потрібно годинами блукати по каналах в пошуку недобросовісних авторів контенту і писати на них постійні скарги. Система Content ID знаходить копії ваших відео на інших каналах автоматично.

Пошук відеокопій проводитися як за повним збігом відеоряду, так і за частковим. А список копій зможе побачити тільки той користувач, який завантажив відео першим.

Інформацію про знайдені копії можна знайти в Творчій студії в розділі Авторського права. Там же можна вказати, що з ними робити далі: проігнорувати, зв’язатися з недобросовісним автором каналу або попросити YouTube видалити копію. При цьому, важливо знати, що не всі копії можуть вважатися порушенням авторських прав. Перед відправленням запиту на видалення контенту рекомендуємо ознайомитися з принципами добросовісного використання.

На даний момент функція пошуку відеокопій перебуває на етапі тестування і доступна для каналів, у яких більше 100 тис. підписників. Надалі інструмент буде доступний всім користувачам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Читайте также:

Чому YouTube – найздоровіша інтернет-економіка

OpenAI представила революційну нейромережу SORA, що генерує відео за текстом

50 найвідвідуваніших веб-сайтів у світі

10 найкращих генераторів відео зі штучним інтелектом