Як виглядає офіс Nvidia – футуристичний робочий простір в оточенні природи

Минулого року американський виробник чіпів Nvidia відкрив офіс «Вояджер» у Санта-Кларі, штат Каліфорнія. У приміщенні площею близько 70 тис. кв. м розташовані різноманітні робочі простори та багато елементів природи. Розповідаємо про особливості об’єкта.

Останні роки були успішними для Nvidia завдяки високому попиту на чіпи, що використовуються для ChatGPT та подібних технологій. Цього року оцінка компанії зросла до $1,2 трлн майже на 250%.

Один із ключів до успіху Nvidia – горизонтальна організаційна структура. Щоб підвищити ефективність роботи, компанія відмовилася від кількох рівнів управління.

Цей підхід відбиває й офіс компанії. Штаб-квартира Nvidia у Санта-Кларі, штат Каліфорнія, була відкрита на початку 2022 року. Будівля спроєктована так, щоб підвищити продуктивність працівників відповідно до бачення компанії.

Вся будівля освітлена природним світлом. Фото в тексті: Джейсон О’Рір, Gensler у Сан-Франциско

Будівлю створювала архітектурна компанія Gensler. Його назвали «Вояджер» — на честь зорельота із «Зоряного шляху».

«Пташині гнізда» – місця для зустрічей, розташовані трохи вище. Фото в тексті: Джейсон О’Рір, Gensler у Сан-Франциско

В офісі є простори на будь-який смак як для сфокусованої роботи, так і для навчання з наставником та особистих зустрічей.

Різноманітні простори, щоб надати працівникам можливість вибору середовища. Фото в тексті: Джейсон О’Рір, Gensler у Сан-Франциско

Раніше інженери Nvidia працювали у традиційних робочих кабінках, а інші команди знаходилися на різних поверхах і навіть у різних будинках. У Gensler вирішили розмістити всіх в одному великому приміщенні.

Центральна зала офісу Nvidia, яку називають «горою». Фото в тексті: Джейсон О’Рір, Gensler у Сан-Франциско

Завдяки своїй формі дах відбиває звук без реверберації, а матеріал стелі допомагає поглинати шум. Щоб поступово освітити такий великий простір, на даху розмістили мансардні вікна, а людей посадили ближче до скляного фасаду будівлі.

«Долини» з більш традиційними офісними просторами та місцями для зустрічей. Фото в тексті: Джейсон О’Рір, Gensler у Сан-Франциско

Внутрішнє облаштування створює відчуття, ніби працівники працюють на природі. На робочому просторі площею 16 тис. кв. м є парки та «будиночки на деревах» для зустрічей, а також решітки, що затіняють, з сонячними панелями.

Фото в тексті: Джейсон О’Рір, Gensler у Сан-Франциско

Компанія використовує географічні назви для різних частин будівлі. Так, на верхні поверхи з лабораторіями можна піднятися «горою» (сходами), по периметру якої розташовані «долини» — коридори з природним освітленням, де є конференц-зали та обідні зони.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: BusinessInsider

Читайте также:

Nvidia представила новий надпотужний чіп для штучного інтелекту

Виростити котедж: як виглядатимуть приватні будинки з живих дерев

7 техногігантів із США зрівнялися з 5 країнами за часткою в індексі ACWI

Після WeWork: яке майбутнє чекає на коворкінги?