Діпфейки від Google для боротьби з іншими діпфейками

Фахівці Google створили базу даних, в якій міститься понад 3 тисячі відео з підміною облич — діпфейків. У компанії вважають, що це допоможе в розробці механізмів, які вміють відрізняти підроблені відео від справжніх.

Діпфейки для проєкту були створені на основі 363 роликів, в яких знялися актори-добровольці. З цих роликів були створені 3068 діпфейків, в яких обличчя акторів були замінені на інші.

Для створення роликів спеціалісти Google використовували чинні алгоритми створення діпфейків: Deepfakes, Face2Face, FaceSwap і NeuralTextures.

Отриману базу даних творці передали в європейський проєкт FaceForensics ++ — ініціатива, спонсорована Google, метою якої є розробка механізмів виявлення діпфейків. База даних Google викладена на сторінці проєкту на GitHub.

Аналогічний проєкт реалізує Facebook, який нещодавно оголосив конкурс з розробки технології, здатної розпізнавати діпфейки, з призовим фондом $10 млн.

Діпфейки — результат різкого прогресу останніх років у сфері створення зображень за допомогою нейромереж. Термін «діпфейк» став активно використовуватися у 2017 році, коли на Reddit були викладені порноролики, в яких оригінальні обличчя жінок були замінені на обличчя Емми Уотсон, Скарлетт Йоханссон і інших популярних актрис.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Google AI Blog

Читайте также:

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця

Штучний інтелект навчився покращувати смак пива

ШІ музика: як стартап Suno робить створення пісень доступним кожному