Як спека впливає на кризу напівпровідників. Ситуація в Китаї

У гонитві за нульовою захворюваністю COVID-19 Китай часто зупиняв виробництва у цілих регіонах. Цього разу причина зупинки – в аномальній спеці. В середині серпня у містах провінції Сичуань температура трималася на рівні 40°С і це спричинило наслідки. Які саме та що зараз відбувається, розповідаємо нижче.

Обмеження торкнулися китайських заводів виробника акумуляторів Contemporary Amperex Technology Limited (CATL), постачальника Tesla, Foxconn Technology, постачальника Apple, заводів Toyota, Texas Instruments, Volkswagen та інших.

Основним джерелом енергії тут є гідроелектростанції, тому регіон особливо вразливий під час спеки та посухи. Захід виявився вимушеним, оскільки в провінції різко зросло використання кондиціонерів. Енергію вирішено було направити на підтримку міських мереж.

У Сичуані знаходиться кілька великих заводів із виробництва акумуляторів, сонячних панелей, напівпровідників, а також підприємства з видобутку літію та алюмінію. За останні два дні ці ресурси вже зросли на ринку у ціні на 3-5%.

Спека навряд чи позначиться на кінцевій вартості для споживачів, але доставлення низки виробів, можливо, доведеться зачекати.

Проте не всі переносять спеку погано. Volkswagen і Foxconn Technology заявили, що проблеми майже не торкнулися їхньої лінії й продукція буде відвантажена за розкладом або з незначними затримками.

З урахуванням зростання китайських виробників напівпровідників для решти гравців ринку проблеми зі спекою — не більш ніж короткий перепочинок.

Як Samsung повертає позиції на ринку

Наприкінці липня Samsung Electronics підписали чергову угоду про стратегічне партнерство з Qualcomm, тому криза у їхніх відносинах через великий відсоток браку на боці Samsung майже вирішилася.

Зараз компанія заклала основу нового комплексу для досліджень та розробок у галузі напівпровідників. Компанія продовжує вести курс на високі технології та, схоже, не збирається брати кількістю.

Ключова мета створення нового комплексу – подолати обмеження масштабування напівпровідників.

До 2028 року Samsung інвестує в новий центр $15 млрд. У новому центрі проводитимуть дослідження в галузі наступного покоління пам’яті та напівпровідників. Схоже, смартфон, що згинається від корейської компанії, був тільки початком у довгому ланцюжку футуристичних гаджетів з напівпровідниками нових поколінь.

CHIPS and Science Act

Америка готова вкласти $52,7 млрд у розвиток власних ліній із виробництва напівпровідників. Закон CHIPS and Science Act готувався близько п’яти років і є безпрецедентним.

Нові технології виробництва дозволяють дбайливіше ставитись до навколишнього середовища, тому США готові запустити велике виробництво на своїй території. Цей крок також має створити нові робочі місця.

До пандемії 90% провідників/чіпів у світі виробляли Тайвань, Китай, Південна Корея та Японія.

На початку року китайський бізнес, отримавши великі субсидії від держави, демонстрував відмінні показники зростання. Але з урахуванням величезних інвестицій США у дослідження та нові розробки – майбутнє індустрії буде вкрай напруженим.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Bloomberg

Читайте также:

Виростити котедж: як виглядатимуть приватні будинки з живих дерев

Британський стартап обіцяє відновити льодовики Арктики

Як штучний інтелект погіршує екологічну ситуацію на планеті. Дослідження

Ексурсія по фабриці з переробки батарей. Відео