Яхта на водневому паливі для Білла Гейтса

Співзасновник Microsoft, мільярдер Білл Гейтс (Bill Gates) замовив супер’яхту Aqua, яка буде працювати на водневому паливі. Вартість судна оцінюється в £500 млн ($644 млн).

Мініатюрну модель яхти вперше показали на виставці в Монако в грудні 2019 року. Проєкт розроблений голландською фірмою Sinot. Джерелом натхнення, за словами дизайнера Сандлера Сінота (Sander Sinot), став «стиль життя розбірливого, далекоглядного власника».

Довжина яхти складе 112 м. На п’ятипалубному судні зможуть розміститися 14 гостей і 31 член екіпажу.

«Яхта — це прорив з точки зору технологій, естетики та дизайну», — каже Сандлер Сінот.

Джерелом енергії стане рідкий водень, розміщений у двох 28-тонних резервуарах, охолоджених до -253 ° С. У паливних елементах водень буде змішуватися з киснем, а побічним продуктом стане вода. Паливо буде живити два двигуни потужністю 1 МВт.

Дизайн яхти натхненний океанськими хвилями, в оформленні використано багато дерева і скла. На судні буде павільйон, дві віп-каюти в мінімалістичному японському стилі з вікнами від підлоги до стелі, вертолітний майданчик, каскадний басейн з панорамним видом і зона відпочинку.

Для обігріву гостей на палубі будуть встановлені чаші, наповнені пальним гелем. Зазвичай в якості палива використовуються дерево або вугілля.

Судно спустять на воду не раніше 2024 року. Супер’яхта зможе розвивати швидкість в 17 вузлів (понад 30 км/год) і проходити понад 6000 км без дозаправлення. Через дефіцит водневих заправок судно оснастять резервним дизельним двигуном.

До цього Білл Гейтс, статки якого Forbes оцінює в $112 млрд, орендував судна, власної яхти у нього не було. Нова покупка підкреслює багаторічний інтерес мільярдера до альтернативних видів палива та нової технології, яка дозволить знизити забруднення від заводів і транспорту.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: TheGuardian

Читайте также:

Виростити котедж: як виглядатимуть приватні будинки з живих дерев

Британський стартап обіцяє відновити льодовики Арктики

Як штучний інтелект погіршує екологічну ситуацію на планеті. Дослідження

Ексурсія по фабриці з переробки батарей. Відео