Як ефективно використовувати свята для пошуку роботи

Напередодні зимових свят не варто припиняти пошуки роботи. Зрештою, один з найкращих подарунків на Новий рік, який ви можете собі зробити — це знайти хорошу роботу.

«Пошук роботи перед святами може бути дуже вдалим, якщо у вас є вільний час і ви готові докласти зусиль, — вважає Тім Толан (Tim Tolan), генеральний директор компанії The Tolan Group, яка займається підбором керівників. — А ще деякі роботодавці прагнуть закрити вакансії до 1 січня».

Якщо ви плануєте просуватися кар’єрними сходами, то зима — ідеальний для цього час, вважає Пітер Боег (Peter Boegh), глава відділу кадрів в стартапі ROOM.

«Навесні — незадовго до періоду випускних — більшість HR-менеджерів шукає стажерів або співробітників на початкові позиції, — сказав він. — Зима ж найкращий час для пошуку вакансій, що вимагає більшого досвіду».

Ось кілька порад, які допоможуть вам шукати роботу перед святами.

Відвідуйте заходи та заводьте знайомства

Перед святами у вас з’являється чудова можливість налагодити зв’язки. Згадайте всі заходи, які ви відвідаєте найближчим часом — зустрічі з родичами, друзями або колегами. Відзначте їх в календарі та обов’язково їх відвідайте. Зрозуміло, з усіх заходів слід вибирати тільки ті, що будуть корисні для вашої кар’єри та особистого життя.

Будьте готові там розповісти, яку роботу ви шукаєте, і дізнайтеся, чи не потрібні кому-небудь співробітники. Не соромтеся просити допомоги, але завжди чітко викладайте ваші побажання. Будьте конкретні. Якщо ви знаєте, що на заході буде важлива людина, вивчіть його профіль на LinkedIn і зв’язки, які він має.

Шукайте конкретну роботу, а не абстрактну

Період свят — відмінна можливість поліпшити свою стратегію пошуку роботи. Не варто подавати резюме в усі компанії з відкритими вакансіями. Краще вивчіть фірми, які вам цікаві, підпишіться на їх розсилку вакансій, познайомтеся з їх культурою і подивіться, наскільки вони вам підходить. Більшість компаній не наймає нових людей під час свят, але напевно в новому році вони опублікують свіжі вакансії.

Січень — найактивніший час найму, так що до нього треба бути готовим. Причому підготовка — це не тільки вивчення і доведення до ладу свого резюме, але й пошук компаній, яким ви, ймовірно, підійдете краще за інших.

Складіть список з 10-15 компаній. Покажіть його людям, з якими ви будете зустрічатися на святах. Багато хто може згадати якогось знайомого з цих фірм, побачивши назву.

Нагадайте про себе

Якщо ви вже шукаєте роботу, напишіть HR-менеджерам, з якими ви вже спілкувалися. Під час свят багато людей перестають писати по робочих питаннях і кількість листів в поштових скриньках зменшується. Так що, можливо, ваш лист помітять. Але не забувайте писати тільки по справі, щоб не витрачати час HR-менеджера даремно.

Попросіть подарунки, які допоможуть вашій кар’єрі

Щоб не отримати на Новий рік черговий даремний светр або краватку, попросіть знайомих подарувати вам що-небудь корисне. Наприклад, підписку на журнали про фінанси, оплату членства в професійних організаціях. Це повинно бути щось, що допоможе вам розвиватися в професійному плані.

Наберіться терпіння

Пошук роботи перед святами може бути ефективним, але не варто сподіватися, що HR-менеджери легко приймуть важливе рішення до кінця року. Наберіться терпіння і продовжуйте зміцнювати зв’язки. І, можливо, подарунок у вигляді нової роботи ви отримаєте на початку наступного року.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: FastCompany

Читайте также:

Штучний інтелект забере у нас роботу? Думки візіонерів та дослідження

Як користуватися Artbreeder — нейромережею, яка вміє «схрещувати» зображення та створювати нові

Сім ідей технологічних подарунків на день всіх закоханих

Як відеоігри допомагають знайти роботу