Е-декларації, благодійність і котики — як допомагати суспільству із задоволенням

Якщо хочете змінювати світ на краще, але на активні геройства не наважуєтесь — онлайн-платформа Kotyky має унікальну пропозицію саме для вас. Виконуйте спеціальні завдання в інтернеті, завантажуйте результат на платформу і отримуйте внутрішню валюту для зарахування благодійній чи громадській організації. Один віртуальний «котик» прирівнюється до однієї реальної гривні, перерахованої на добрі справи.

Завдання для виконання створюють автори ідеї Kotyky — громадські організації «Канцелярська сотня» і ТОМ14 з групи Bihus.info. Користувач отримує форму електронної декларації, відскановану паперову декларацію і повинен перенести дані з неї в електронний формат. Головна вимога — надзвичайна увага до деталей, щоб скоротити час на подальшу перевірку та підтвердження правильності всіх даних. Відповідно, пришвидшиться зарахування коштів на рахунки благодійних фондів, адже «котики» стають активні лише після підтвердженого виконання завдання.

Також нараховуються бали і визначаються досягнення, присвоюються рівні, — це надає можливість долучатися до більшої кількості проектів, більше заробляти і допомагати.

Розробники платформи впевнені, що колективна робота над паперовими деклараціями зменшить кількість помилок. Один фахівець, постійно працюючи над монотонним завданням, неминуче почне припускатися помилок. Активісти ж самостійно вирішують, коли і як довго вони можуть виконувати завдання, що, по суті, нагадують онлайн-гру з високим ступенем суспільної користі. Кожен документ потрапляє до кількох людей, усі виконанні завдання передаються в єдину базу, де спеціальний алгоритм визначає наявність розбіжностей. Якщо вони є — документ повторно вичитують редактори. Якщо ж всі дані однакові, завдання зараховуються, як виконані, а користувач отримує «котиків». Далі він самостійно обирає, якому фонду, ініціативі чи неприбутковій ГО надіслати чесно зароблені «котячі» кошти.

Організації, що ставлять завдання, оплачують їх виконання, — наразі це лише Bihus.info. Планується, що з розвитком проекту до нього долучаться інші замовники, інформація про яких буде доступна для кожного окремого завдання. За три тижні роботи Kotyky вже назбирали 3 151 виконаних завдань і 28 448 зароблених «котиків». Долучитися до подвійної суспільно-корисної справи можна тут.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

10 сайтів, які допоможуть створити логотип

5 конструкторів онлайн опитувань, які зроблять ваш маркетинг краще

Ефективне керування творчою командою: ключові аспекти для успіху у контент-індустрії

6 сервісів на основі нейромереж для створення презентацій