Ресурс для оптимізації роботи журналістів запустили дві студентки київського вишу

Студентки Інституту журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка створили проект на допомогу працівникам видань – MediaDandy допоможе журналістам оптимізувати робочий час.

В рамках проекту MediaDandy студентки IV курсу Анастасія Пінчук та Алла Шаманська самостійно тестують інструменти та сервіси для журналістів, а після цього публікують огляди на них. Головна мета – полегшити та пришвидшити роботу працівників медіагалузі, на прикладах показати зручність нових програм та додатків, створених для ЗМІ.

12314246_425857630940233_7951042706296550767_o

Працівники сучасних видань знають, що оперативні матеріали повинні публікуватися швидко і вміщати як якісний текст, так і відео, фото. Деякі робочі процеси, такі як розшифровування інтерв’ю, можуть займати години і дні, а в той же час журналісту потрібно бути обізнаним у всіх новинках та трендах своєї галузі.

Раніше ми писали про те, щ в українських видань з’явився свій наглядач: учасники ГО «Телекритика» на чолі з Наталією Лигачовою презентували інтернет-видання «Детектор медіа», яке буде аналізувати та конструктивно критикувати роботу вітчизняних ЗМІ з метою підвищення якості їхнього продукту, а також сприяння медіаграмотності широких кіл громадян.

Джерело: MediaDandy

Читайте также:

20 трюков Google Поиска

Нужно сделать инфографику? Обзор самых простых и доступных способов

Журналистика не умирает — она возвращается к своим корням

Как стартапу правильно рассказывать свою историю в медиа