Медичний тренажер на ім’я Хел, який вміє плакати та кликати на допомогу

Компанія Gaumard Scientific вже майже 80 років виробляє медичні тренажери для студентів медичних університетів. Починалося все з досить простих анатомічних фігур і скелетів. Зараз, завдяки розвитку технологій компанія виробляє високоякісні реалістичні моделі, що імітують складні стану і захворювання людини.

Зовсім недавно компанія представила новий тренажер – людиноподібного робота-дитину на ім’я Хел (Hal), який в якійсь мірі навіть лякає своєю реалістичністю. Робот може дихати з виділенням вуглекислого газу, пускати кров і виділяти сльози. Реалістичності надає міміка, завдяки якій перелається біль, страх або злість. Також робота забезпечили динаміком, завдяки якому він може кликати на допомогу або вимагати, щоб його не чіпали.

Покликання даної розробки навчити майбутніх лікарів працювати з дітьми, яким в силу віку складно пояснити симптоми, а також підготувати психологічно майбутніх лікарів зі складними ситуаціями, коли кожна хвилина зволікання з діями може коштувати життя.

У Хела може трапитися анафілактичний шок. При цьому відбувається розбухання язика і гортані, що призводить до зупинки дихання. Щоб повернути робота до життя необхідно виконати трахеотомію (ввести трубку безпосередньо в гортань). Також у робота є пульс і Хела можна під’єднати до апарату ЕКГ. При зупинці серця доведеться виконати повний комплекс заходів по запуску ритму.

«Протягом багатьох років медичні тренажери були всього лише гумовими ляльками, тільки лише візуально схожих на людей — сказав Марк Берг (Marc Berg), медичний директор програми Revive Initiative for Resuscitation Excellence в лікарні Stanford Children’s Health. — Зараз же програмування візуальних і емоційних емоцій у тренажера дозволяють максимально наблизити майбутнього медичного працівника до реалій роботи».

Робот управляється за допомогою планшета, де можна викликати певний патологічний стан і побачити всі фізіологічні показники в реальному часі.

Хел це вже третій реалістичний медичний тренажер від компанії Gaumard Scientific. До цього були випущені Вікторія — робот-жінка, яка вміє народжувати та робот-новонароджений Супер Торі — імітує складні патологічні стани після пологів. Вартість такого робота становить близько $ 50 тис.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Wired

Читайте также:

«Їжте майбутнє, платіть обличчям»: антиутопічна подорож до гамбургерної зі штучним інтелектом

Штучний зір — наступний крок у розвитку мозкових імплантів

Як робот-хірург Yomi допомагає встановлювати зубні імпланти

Штучниій інтелект допоміг людям з деменцією візуалізувати спогади з дитинства