Microsoft шукає стартапи для київської лабораторії «IoT Lab»

Протягом 6 місяців команди розробників матимуть можливість пройти курс навчання IoT, створити свій прототип і налагодити його виробництво. До участі в проекті запрошуються професіонали та ентузіасти технології «інтернету речей», які хочуть реалізувати свою ідею або проект замовника. Команди будуть обиратись на конкурсній основі.

Всі бажаючі потрапити в лабораторію повинні володіти знаннями в області розробки серверного ПЗ (Windows, Linux) та мати досвід створення REST веб-сервісів. Розробникам доведеться постійно брати участь у роботі над своїм проектом до його повної реалізації або до закінчення 6-ти місячного циклу – вони повинні бути готові до цього.

 

Ті розробники, які пройдуть відбір та будуть присутні на відкритті проекту 15 грудня в м. Києві отримають закріплене за ними обладнання, робочі місця та простір для зберігання прототипів, доступ до всіх продуктів і ліцензій Microsoft та хмарний аккаунт на 3 роки. В лабораторії будуть присутні фахівці у сферах радіоінженерії та програмування пристроїв – до них можна звернутись за консультацією та порадою.

Не менш важливою за технічну підтримку є промо-кампанія, тому учасники проекту «IoT Lab» отримають кваліфіковану PR та маркетинг-допомогу. Якщо розробників влаштовують всі вимоги, необхідно подати заявку на участь.

«Інтернет речей» наразі є одним з основних напрямків розвитку технологій. Про це постійно говорять фахівці з урбаністики, з цим поняттям працюють макетологи соціальних мереж тощо. Цього літа в українській столиці відкрилась лабораторія-акселератор IoT Hub, учасники якої займаються розробкою інструментів для втілення в життя принципу Internet of Things.

Джерело: «IoT Lab» від Microsoft

Читайте также:

Як використання штучного інтелекту впливає на нашу продуктивність?

7 техногігантів із США зрівнялися з 5 країнами за часткою в індексі ACWI

Як і навіщо Facebook обігріває житлові будинки

Windows падає, а Linux росте: що відбувається на світовому ринку настільних операційних систем