Коли в Netflix з’являться субтитри українською? Відповідь є

Минулого тижня в українців з’явився доступ до одного із найбільших онлайн-кінотеатрів світу — Netflix. Щоправда, одразу виявилося, що фільмів та серіалів з українськими субтитрами в ньому немає; а єдина кінострічка з українською звуковою доріжкою — це «Зима у вогні» (Winter On Fire), присвячена подіям Революції Гідності (грудень 2013 — лютий 2014). Такий стан справ викликав дискусію у соцмережах стосовно того, чи доцільно взагалі користуватися сервісом. не будемо нагадувати, що Netflix — це чудовий спосіб вивчити англійську (нарешті); тим більше, що 2016 рік в Україні проголошено роком англійської мови. Натомість ми вирішили пошукати відповідь на питання, коли ж очікувати субтитрів українською мовою.

Netflix

Найпростіший спосіб дізнатися — це сконтактувати із технічною підтримкою (а також і перевірити якість клієнтського сервісу). На наш запит відповіла Дестіні (сама Доля, це ж очевидно, дає відповідь на наше важливе питання):

Дестіні стверджує, що команда Netflix працює зараз над розширенням переліку доступних варіантів озвучки та субтитрування; тому якщо я не проти, вона перенаправить запит від мого імені «нагору», аби там попрацювали над створенням україномовних субтитрів:

Хто ж відмовиться від такої пропозиції? Правильно, я теж відмовлятися не став:

Поки що Дестіні радить скористатися пошуком по сайту (щоправда, це не дуже допомагає; бо як я вже зазначив, крім «Зими у вогні» україномовної озвучки більше немає в жодного кінофільму чи серіалу):

Втім, ми можемо збільшити шанси та швидкість появи субтитрування українською мовою в разі, якщо всі разом докладемо зусиль. Хочете, аби на Netflix з’явилися українські субтитри до фільмів? Ось декілька підказок, як пришвидшити процес їхньої появи:

1) Зареєструйтеся на Netflix
2) Увійдіть у свій акаунт (не бійтеся: гроші з банківської картки за тестовий місяць не списуються; тестовий місяць є безкоштовним)
3) Перейдіть у розділ допомоги користувачам (тут також можна почитати англійською основні інструкції щодо користування)


4) Прокрутіть сторінку вниз і знайдіть посилання на чат із технічною підтримкою


5) Привітайтеся в чаті та поставте питання щодо озвучки та субтитрів (за зразок можете взяти текст нашого запитання, лиш трохи переформулюйте його власними словами англійською — щоби не було схоже, наче навала ботів намагається спамити сервіс; ви ж не говорите «під копірку» в реальному житті?)
6) Після того, як представник техпідтримки запитає вас, чи хочете ви направити цей запит до команди Netflix, підтвердіть своє бажання
7) Не забудьте подякувати за сервіс.

Читайте также:

7 техногігантів із США зрівнялися з 5 країнами за часткою в індексі ACWI

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж