13 подкастів для весняних прогулянок

Чергова добірка нашої регулярної рубрики про подкасти знайомить вас із проектами, які цікаво слухати під час прогулянок весняним містом. Випуски у зібраних шоу тривають мінімум півгодини і розповідають комплексні історії на різні теми.

13 подкастів для весняних прогулянок

Bad with Money

Час від часу у всіх трапляються неприємності фінансового характеру. Навіть якщо ви прочитаєте декілька книг про управління персональними коштами, це зовсім не гарантує стабільність на вашому рахунку. Подкаст також не вирішить всіх проблем, зате допоможе ставитися із гумором та здоровим оптимізмом до фінансових пригод. Розповіді ведучих та відомих гостей шоу доводять, що проблеми з грошима бувають у всіх.

Sooo Many White Guys

Канал додасть в ваш плейліст розмаїття, за яке так активно змагаються сьогоднішні онлайн-активісти. Ведуча Фібі Робінсон (Phoebe Robinson) з Нью-Йорку обговорює непрості теми: расові та гендерні упередження в суспільстві, мистецтві, масовій культурі тощо. Вона також має власний досвід акторської та письменницької діяльності, про який розповідає у випусках.

You Must Remember This

Подкаст про невідомі або забуті історії Голлівуду, висвітлює світське життя першого століття з історії кіноіндустрії США. Можна дізнатися, як жили та здобували собі популярність зірки без друкованих таблоїдів та електронних видань.

In the Dark

Цей канал сподобається любителям детективів. Перший сезон присвячено розслідуванню загадкового викрадення школяра, яке сталося 27 років тому. Під час дослідження матеріалів з минулого виявляються їх зв’язки із сучасними подіями. Другий сезон шоу, який анонсувала команда In the Dark, буде стосуватися широкого кола актуальних запитань про дієвість нинішньої системи розслідування злочинів та інших дотичних тем.

Note to Self

Подкаст стосується взаємодії людини із новими технологіями. Як правильно користуватися сучасними продуктами, що варто використовувати для полегшення життя, а яких сервісів слід уникати — про це ведучий спілкується з фахівцями різного класу, від IT-підприємців до шкільних вчителів.

Pop Culture Happy Hour

Навіть якщо ви не слухаєте поп-музику, масова поп-культура, так чи інакше, потрапляє в ваш інформаційний простір. Щоб зрозуміти, що й до чого та розібратися у всіх цих нових героях можна слухати щотижневі випуски, в яких обговорюють сучасні книги, кіно, музику, ТБ, комікси. Проект випускає компанія NPR, що гарантує високу якість аудіоматеріалу.

Retronauts

Подкаст зацікавить любителів комп’ютерних ігор. Дослідники галузі розповідають про старі відеоігри, обговорюють з гостями їх улюблені видання з дитинства. Зверніть увагу, що випуски тривають, в середньому, півтори години, але прихильникам цієї теми сподобаються такі комплексні історії.

Fighting Talk

Канал присвячено спорту, однак він суттєво відрізняється від звичних нам спортивних передач. Ведучі обговорюють всі теми із гумором та жартами, змагаються між собою в дотепності коментарів тощо. Не всі учасники дискусій власне знаються на спорті, тому під час прослуховування можна дізнатися цікаві факти на різноманітні теми.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

The Flop House

Подкаст із кінорецензіями, оформлений в невимушеній атмосфері дружнього спілкування трьох товаришів. В архіві — вже понад 150 випусків, в кожному розповідається про нову стрічку. При цьому в шоу не говорять про найвідоміші хіти екрану, а звертають увагу на маловідомі фільми. Як мінімум, подкаст допоможе звикнути до розмовної іноземної мови та жартів.

Myths & Legends

Міфи та легенди різних народів світу озвучені за всіма критеріями якісного сучасного подкасту. Ведучий Джейсон Вейзер (Jason Weiser) допоможе зануритися в атмосферу міфів Древньої Греції, Сходу, легенд про героїчних воїнів давнини тощо.

Stuff You Missed in History Class

Від міфів — до історії країн і націй. Канал історичних подкастів має велику бібліотеку з випусками, розподіленими за часом, територією, присвяченими окремим важливим подіям у Всесвітній історії. Певно, один з найбільш корисних онлайн-проектів в аудіоформаті.

DTR

DTR — хороший приклад брендованого подкасту. Епізоди випускає компанія Tinder в партнерстві з Gimlet Creative, і присвячені вони темі стосунків між людьми в наш технологічний час. У випусках можна послухати, як нові технології впливають на пошук партнера, дізнатися справжні історії з досвіду гостей та ведучих, а також почути корисні поради, як спілкуватися онлайн.

Women Of The Hour

Ведуча Лена Данхем (Lena Dunham) презентує канал подкастів з фокусом на жінках. Всі можливі теми, проблеми та непрості життєві ситуації обговорюються в аудіо-шоу. Зі своїми гостями Данхем спілкується про дружбу, любов, кар’єру, догляд за зовнішністю та інші речі. Подкаст створено жінками для жінок, без зайвих стереотипів, нав’язаних суспільством.

На основі матеріалу Fall for DIY

Читайте также:

Тонкий еластичний і міцний, як сталь: чи може графен нарешті змінити наш світ?

Чому при виборі гаджетів важливо звертати увагу на версію Bluetooth?

Добірка неочевидних ресурсів для пошуку референсів для будь-яких задач

Ефективне керування творчою командою: ключові аспекти для успіху у контент-індустрії