«Нічого, назавжди» — нескінченний епізод серіалу, згенерований штучним інтелектом

«Ніщо, назавжди» — анімаційний серіал, що нагадує телешоу 1990-х років, який транслюється Twitch в режимі нон-стоп з 14 грудня. Він створений за допомогою машинного навчання, генеративних алгоритмів та хмарних сервісів.

Поки що закадровий сміх не завжди звучить до місця, а діалоги іноді здаються нелогічними, але автори вірять, що це лише перший крок на шляху появи нових медіа — нескінченного контенту, який генерується на запит користувача.

Чотири піксельні персонажі обговорюють каву, доставку Amazon і веганство, стоячи в нью-йоркській квартирі. Серед них одна жінка та троє чоловіків, схожих на анімаційні версії головних героїв серіалу «Сайнфелд», Елейн, Джеррі, Джорджа та Крамера. Але в цій версії дія відбувається в сучасному Нью-Йорку, а їхні голоси та тіла нагадують роботів.

І є пояснення. «Ніщо, назавжди» — це стрімінгове шоу, яке майже повністю генерується алгоритмами.

Воно втілює багато якостей ситкому 90-х — розмови переважно відбуваються у вітальні та присвячені любовним захопленням чи спільним планам. Ми навіть не бачимо, як персонажі залишають квартиру. Але часто діалог розпадається і стає нелогічним.

«О, це ганьба, як щодо фільму», – говорить Джордж. «Дякую за це. Я думаю, що так», – відповідає йому Елейн.

Скайлер Хартл, співавтор «Нічого, назавжди», розповідає, що серіал був створений як пародія на «Сайнфелд» і був сюрреалістичним артпроєктом. Новий етап розпочався завдяки неймовірному розвитку генеративних медіа та штучного інтелекту.

Для створення серіалу Хартл та його співавтор Браян Хаберсбергер використовували комбінацію машинного навчання, генеративних алгоритмів та хмарних сервісів. Діалоги генерує модель GPT-3 OpenAI. Людина майже не впливає на них, а модерацію здійснюють лише вбудовані фільтри GPT-3.

«Окрім оформлення та звуків сміху, який ви почуєте, все інше є згенерованим, у тому числі: діалоги, мова, режисура (кадри з камери, фокус персонажа, довжина кадру, тривалість сцен тощо), рухи персонажа та музика», — розповідає один з авторів у коментарі Reddit.

У проміжках між сценами демонструється постановний план різноколірних фасадів особняків у Нью-Йорку. Наприкінці деяких сцен персонаж, на ім’я Ларрі виступає у ролі стендапера, де він говорить у мікрофон і розповідає анекдоти уявній аудиторії.

Хоча доріжка зі сміхом розподілена по всіх сценах відповідно до темпу, вона не зовсім збігається з жартами й часто слідує за випадковою чи непримітною реплікою.

«У міру того, як генеративні медіа стають кращими, ми вважаємо, що в майбутньому ми зможемо в будь-який момент включити щось на зразок Netflix і дивитися шоу постійно, без зупинки, скільки захочете» — говорить Хартл.

«У вас є не просто 7 сезонів серіалу, у вас є 700 або нескінченна кількість сезонів шоу, в якому є свіжий контент, коли ви цього захочете» — розмірковує Хартл.

«Ми виходили із питання, чи зможемо ми створити шоу, яке зможе генерувати розважальний контент вічно? Тому що саме до цього рухається наше майбутнє. Наша мета в наступних ітераціях або наступних шоу, які ми випустимо, полягає в тому, щоб насправді продавати шоу, якість якого відповідає рівню Netflix».

Хартл також зазначає, що на відміну від більшості телевізійних шоу, «Ніщо, назавжди» здатне змінюватися на основі відгуків людей, які надходять через трансляцію чату в Twitch.

«Шоу може кардинально змінюватись, і оповідь насправді розвивається залежно від аудиторії. Один із основних чинників, про який ми думаємо, полягає в тому, як нам залучити людей до створення оповіді, щоб воно стало їх власним», — розповідає він.

Можливо, з кожним поколінням сценарії ставатимуть все більш зрозумілими та смішними, поки ми справді назавжди не зможемо відірватися від нього.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Vice

Читайте также:

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця

Штучний інтелект навчився покращувати смак пива

ШІ музика: як стартап Suno робить створення пісень доступним кожному