OpenAI представила революційну нейромережу SORA, що генерує відео за текстом

Компанія OpenAI, творець ChatGPT, представила нейромережу SORA, що генерує реалістичні відео на основі текстового опису чи зображень. У порівнянні з вже доступними аналогами це справжня революція у світі штучного інтелекту.

Більшість роликів просто не відрізняються від реальної зйомки. Ми зібрали низку прикладів — зокрема з котиками.

Промпт: стильна жінка йде вулицею Токіо, наповненою теплим неоном, що світиться, і анімованими вивісками міста. На ній чорна шкіряна куртка, довга червона сукня та чорні черевики.

SORA може генерувати складні ролики з високим рівнем деталізації, безліччю динамічних об’єктів та розумінням фізичних властивостей об’єктів. Тривалість відео – до хвилини.

Промпт: трейлер фільму, що розповідає про пригоди 30-річного космонавта в червоному вовняному мотоциклетному шоломі, блакитне небо, соляна пустеля, кінематографічний стиль, знятий на 35-мм плівку, яскраві кольори.

Розробники зазначили, що наявна модель може неточно моделювати фізику складної сцени та неправильно інтерпретувати деякі причинно-наслідкові зв’язки. Нижче яскравий приклад.

Промпт: археологи виявляють у пустелі звичайний пластиковий стілець, ретельно розкопуючи та витираючи його.

Після анонсу Сем Альтман, голова OpenAI, у соцмережах демонстрував роботу SORA, генеруючи ролики на запити в коментарях.

Доступ до нейромережі поки що відкритий лише ряду фахівців-тестувальників, а також деяким ілюстраторам, дизайнерам та кінематографістам, які мають вивчити можливості застосування SORA.

Терміни відкритого тестування компанія поки що не називає. Залишити заявку на участь у випробуваннях можна на офіційному сайті.

Нижче ще приклади відео SORA.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: OpenAI

Читайте также:

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця

Штучний інтелект навчився покращувати смак пива

ШІ музика: як стартап Suno робить створення пісень доступним кожному