Робот Phoenix – конкурент робота Atlas та Tesla Bot

Канадська компанія Sanctuary AI представила гуманоїдного бота Phoenix із вбудованим штучним інтелектом, який може виконувати 110 завдань, пов’язаних із роздрібною торгівлею, включаючи збір, пакування, очищення, маркування, складання товару та багато іншого.

Ріст Phoenix становить 170 см при масі 70 кг, що максимально наближено до показників середньостатистичної людини. Його руки отримали 20 ступенів свободи, а також оснащені тактильними технологіями, що імітують дотик. Сил сервоприводів вистачає на підйом вантажів вагою 25 кг. У робота мають бути ноги, але на період навчання Sanctuary встановила в нього колеса, на яких Phoenix їздить зі швидкістю до 4,8 км/год.

І тепер про головне. Навчання Phoenix проводиться в рамках пілотного проєкту спільно з компанією Canadian Tire Corporation, і для цього вдаються до механізмів телеприсутності.

Оператор одягає гарнітуру віртуальної реальності та підключається до установки для захоплення руху, внаслідок чого робот стає свого роду аватаром. Машина повторює рухи, а платформа Carbon спостерігає, аналізує зворотний зв’язок та навчається. Програма включає безліч завдань, пов’язаних з діяльністю вантажника на складі.

Платформа Carbon не тільки містить в собі пілотоване навчання, але і велику мовну модель, тому зрештою Phoenix зможе навіть спілкуватися.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Spectrum

Читайте также:

«Їжте майбутнє, платіть обличчям»: антиутопічна подорож до гамбургерної зі штучним інтелектом

Кишеньковий робот-тамагочі AIBI з лапками та ChatGPT

Робот татуювальник від стартапу Blackdot

Роботи на уроках як альтернатива онлайн-навчанню. Ініціатива в Японії