Робот Tesla Optimus навчився повільно ходити і тримати предмети

Tesla опублікувала нове відео зі своїми людиноподібними роботами Optimus – вони впевненіше ходять, розпізнають навколишнє середовище та взаємодіють із предметами.

Загалом роботи виглядають як цілком готовий до виробництва продукт – на противагу моделям, представленим минулого року на презентації Tesla AI Day. Тоді одна деконструйована версія Optimus ледве рухалася вперед, а ще одна модель, що стояла на підставці, просто помахала глядачам рукою.

На новому відео п’ять роботів Tesla вже впевненіше, але дуже повільно проходять цехами, де виготовляють Cybertruck, і взаємодіють з предметами, дублюючи рухи людини. Останній процес – демонстрація елементів навчання штучного інтелекту, де робот повторює дії чоловіка за допомогою спеціальних датчиків. Інші оновлення торкнулися системи виявлення та запам’ятовування довкілля – на демонстрації Optimus сканує простір, створюючи цифрову карту місцевості.

Сам Ілон Маск знову заявив, що роботи «‎надзвичайно недооцінені»‎, але попит на них може досягати «‎10-20 млрд одиниць»‎. Попередньо озвучена вартість моделі – $20 000.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Electrek

Читайте также:

Як робот-хірург Yomi допомагає встановлювати зубні імпланти

Робот, який може навести порядок у кімнаті без сторонньої допомоги

Кишеньковий робот-тамагочі AIBI з лапками та ChatGPT

7 техногігантів із США зрівнялися з 5 країнами за часткою в індексі ACWI