Як в Україні пропонують боротися з інтернет-піратами

Представлено інструмент для захисту прав на авторський контент в інтернеті. SUDUM – технологічно-правова система для онлайн-захисту авторських прав, яка допомагає блокувати нелегальні копії відеоконтенту на сайтах, у популярних соцмережах та відеохостингах. SUDUM розроблена департаментом 1+1 Digital для захисту контенту медіахолдингу від піратів.

Система працює наступним чином: алгоритми цілодобово в автоматичному режимі здійснюють пошук нелегальних копій відео у Мережі. Після виявлення піратських версій контенту, програма самостійно надсилає скаргу до осіб, які відповідають за наповнення онлайн-майданчика, на якому розміщений такий контент (адміністрації веб-сайту чи соцмережі, хостинг-провайдера). Роботу системи контролюють фахівці «1+1 медіа» для того, щоб уникнути випадкового блокування легального контенту.

Планується, що функції SUDUM будуть розширені й система зможе захищати аудіофайли, тексти, графічні зображення. Крім того, в разі успіху на українському ринку, «1+1 медіа» планує запропонувати своє рішення закордонним правовласникам. За перший рік роботи система підтвердила свою ефективність: вдалося досягти 94% ефективності зачистки нелегального відео в інтернеті: було видалено 200 тис. копій, а прибуток від збільшеного трафіку на онлайн-ресурсах легального виріс на 40%.

Читайте також наше інтерв’ю з Анною Ткаченко, очільницею digital-напрямку «1+1 медіа», про розвиток VOD-сервісу та інвестиціїї у нові технології

БІЛЬШЕ ПРО НОВІ МЕДІА:

Читайте также:

OpenAI представила революційну нейромережу SORA, що генерує відео за текстом

Ефективне керування творчою командою: ключові аспекти для успіху у контент-індустрії

10 найкращих генераторів відео зі штучним інтелектом

Make-A-Video: система штучного інтелекту, яка створює відео з тексту