Кращі плагіни для перекладу сайту для WordPress

Якщо вашою ціллю є завоювання світового ринку, то наявність багатомовного сайту може бути серед першочергових справ зі списку. На щастя, створення багатомовного сайту на WordPress не така вже й складна справа. Плагіни перекладу для WordPress допоможуть вам зробити це легко.

Плагін перекладач – це інструмент, який допомагає локалізувати ваш сайт на інші мови. Він може допомогти вам перекласти все на вашому сайті WordPress — ваш контент, меню, віджети та т. п.

На що слід звертати увагу?

Кожний плагін перекладу WordPress має свої унікальні функції. Таким чином, спочатку уважно подивіться на ваші потреби. Спочатку вам потрібно обрати, які методи перекладу вам підходять найбільше. Декотрі плагіни перекладу потребують людського перекладу, у той час як інші покладаються на автоматичний переклад. Декотрі плагіни, такі як Weglot, поєднують ці два методи для отримання більш точних та надійних результатів. Декотрі плагіни можуть підтримувати SEO-дружній переклад з самого початку, в той час як інші потребують оновлення до професійної версії, аби використати цю функцію.

Перед тим, як обрати плагін для перекладу, переконайтесь, що ваша тема WordPress готова до перекладу. Ви можете знайти таку інформацію в описі теми чи документації. Тепер розглянемо кращі плагіни для перекладу сайтів на WordPress.

5 кращих плагінів для перекладу WordPress

1. Weglot Translate

Weglot — один з кращих інструментів для створення багатомовного сайту. Цей плагін використовується на більше, ніж 20 тис. сайтів. 5-зірковий рейтинг говорить сам за себе.
Weglot очолює наш список за його зручний інтерфейс та зручні функції. У безкоштовній версії доступно понад 60 мов світу.

Однак, безкоштовна версія дозволяє вам обрати тільки одну мову. Додаткові цільові мови доступні лише у його платних планах.

Після активації, машинний переклад Weglot виконає тяжку роботу. Він перекладе кожне слово на вашому сайті на обрану вам мову.

Ви можете перевірити переклад у ручному режимі, використовуючи кнопку In Context Editor, аби отримати найбільш точний результат.

Краще за все, це те, що Weglot також генерує оптимізовану для SEO структуру адресу URL. Це забезпечить можливість пошуку вашого сайту на інших цільових мовах.

Інші ключові особливості його безкоштовної версії:

  • Повністю сумісний з більшістю тем WordPress та плагінів
  • Інтуїтивно зрозуміла панель управління для керування вашою мовою та процесом перекладу
  • Переклад в режимі онлайн
  • Кнопка для налаштування мови

Додаткові функції, котрі ви можете отримати з платного плану Weglot:

  • Використання Weglot на декількох сайтах
  • Необмежений вибір мови
  • Переклад до 5 млн слів
  • Отримайте доступ до експертів-перекладачів, аби отримати зрозумілий переклад та покращити результат машинного перекладу
  • Імпорт перекладу з плагінів WPML чи Polylang

Ціна: переклад до 2 тис. слів на одну мову – безкоштовно. Платні плани починаються з цінника в $9,38.

2. GTranslate

GTranslate використовує сервіс автоперекладу Google. Плагін має рейтинг 4.8 та більш як 100 тис. активних встановлень.

Цей плагін дозволяє користувачам обирати мови зі випадаючого списку віджету. Він має понад 100 мовних варіантів, котрі дозволять вам охопити до 99% інтернет-користувачів. На щастя, усі мови доступні безкоштовно.

Додаткові можливості безкоштовної версії GTranslate:

  • Стиль віджетів
  • Альтернативні прапори для декотрих країн
  • Мовна панель з прапорами в меню
  • Сумісний з WooCommerce

Безкоштовна версія GTranslate вже багата на можливості. Але у нього є декотрі обмеження. Оновлення GTranslate до платної версії – це розумне вкладення, аби розкрити всю свою потужність.

Декотрі преміальні функції GTranslate:

  • Нейронний переклад — машинний переклад, котрий виглядає природніше.
  • Редагування результату перекладу
  • SEO дружній до адреси URL на цільових мовах
  • Мета ключові слова та опис перекладів
  • Інтеграція з Google Analytics
  • Мовний хостинг. Ви можете розмістити цільову мову в локальному топ-домені, аби у вашого сайту було більше шансів зайняти вище місце у результатах локальної пошукової системи.

Ціни: безкоштовно. Платна версія починається з $14,99 на місяць.

3. Polylang

Найпопулярніший плагін для перекладу WordPress з понад 400 тис. активних встановлень, Polylang заслуговує місце в нашому списку.

Polylang пропонує вибір з понад сотні цільових мов. Переклади в Polylang повинні бути виконані вручну. Проте, ви можете інтегрувати Polylang із сервісом Lingotek та отримати допомогу від професійних перекладачів.

Оскільки Polylang потребує людського перекладу, ви можете контролювати, який саме контент ви хочете перекласти. Більш того, ви також можете перекласти системні функції та текст, відкривши пункт меню Мови — Рядки.

Ви можете спробувати основні функції Polylang безкоштовно. Проте, придбання його преміальної версії за $99 дає вам набагато більше можливостей, таких як переклад слагів та преміум-підтримка.

4. TranslatePress

Ніщо не порівняється з TranslatePress щодо його сучасного досвіду перекладу. Цей плагін пропонує інтерфейс, що схожий на робочу панель WordPress. Усе, що вам потрібно зробити, то це відмітити, який саме текст ви хочете перевести.

Поки ви займаєтесь переводом тексту, TranslatePress відповідатиме за серверну частину. Цей плагін буде гарантувати, що ваш переклад буде оптимізованим до вимог SEO.
Якщо ви думаєте, що ручний переклад займає надто мало часу, TranslatePress також дозволяє вам мати автоматичний переклад. Translate Press, інтегрована з Google Translation API, дає вам високоякісні результати машинного перекладу. Ви також можете редагувати результати самостійно, аби покращити результат.

Це безкоштовна версія вже сама по собі прекрасна. Тим не менш, оновлення TranslatePress до платної версії відкриє його наступні можливості:

  • Налаштовання перемикача мови
  • Доповнення до облікового запису перекладача: дозволяти користувачам перекладати сайт без дозволу адміністратору.
  • Навігація на основі мовних опцій: налаштування різних опцій меню для різних мов
  • Автоматичне визначення мови користувача

5. Google Language Translator

Google Language Translators автоматично перекладає ваш сайт за допомогою Google Translate API. Ця процедура справді проста.

Після активації плагіну вам просто потрібно обрати свою оригінальну мову та цільові мови.

Потім цей плагін створить кнопку «Перекласти» в області віджетів. Кожен раз, коли ваші користувачі бажають бачити ваш сайт на запропонованих їм мовах, їм просто потрібно натиснути на цю кнопку.

Цей плагін безкоштовний та не має преміум версії. Функції цього плагіну:

  • Понад 80 мов на вибір
  • Показати/сховати логотип Google
  • Можливість обрати конкретні мови чи всі мови, що доступні для перекладу
  • Додати шорткоди, аби показати інструмент перекладу у будь-якому місці на сайті

Хоча цей плагін простий, він має також декотрі недоліки. По-перше, забудьте про переваги SEO перекладу вашого сайту. Цей плагін не оптимізований для SEO. По-друге, ви не можете редагувати перекладений текст. Це значить, що якщо автоматичний переклад неточний, ви матимете з ним проблеми.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Samsung анонсує Galaxy AI з функцією перекладу дзвінків у реальному часі

10 корисних плагінів для ChatGPT

Сайт на WordPress «з нуля»: як створити, «підводні камені» та виправлення помилок. Частина 3

Сайт на WordPress «з нуля»: як створити, «підводні камені» та виправлення помилок. Частина 2