10 подкастів, які варто послухати під Новий рік

В період свят ми не будемо обтяжувати вас великою добіркою всього того, що варто послухати в перші дні січня. Сьогодні пропонуємо перелік найбільш цікавих випусків 2016-го із різних подкастів.

christmas-music

Being Siri

Гість цього випуску — Сьюзен Беннет (Susan Bennett), професійний диктор, яка в 2005 році озвучувала кілька сотень годин аудіо на замовлення технологічної компанії. Через 6 років Сьюзен впізнала свою роботу в голосі віртуальної помічниці Siri від компанії Apple. У випуску подкасту Chips with Everything Беннет розповідає, як змінилось її життя після виходу Siri та чи подобається їй бути впізнаваною по голосу в усьому світі.

Help! My doctor’s a robot!

Популярний британський лікар Роберт Джоунз (Dr Robert Jones) говорить про додаткові можливості в медицині, які з’являються завдяки новітнім технологіям. 3D-друк ліків, мініатюрні роботи в організмі людини та навіть роботи замість терапевтів — спеціаліст пояснює, коли такі новації можуть стати реальністю та чи безпечно впроваджувати автоматизацію в галузі лікування.

Revenge of the Retweet

Ведуча Роуз Евелез (Rose Eveleth) в кожному епізоді свого каналу Flash Forward намагається уявити, як зміниться наше майбутнє завдяки науково-технологічному прогресу. Їй допомагають експерти з різних галузей, а в цьому випуску обговорюється політична репутація в інтернеті, «термін придатності» онлайн-повідомлень та можливі наслідки від сьогоднішніх публікацій у майбутньому. Гість випуску — Лаура Олін (Laura Olin), адміністратор Twitter-каналу Барака Обами під час передвиборчої кампанії.

A highly specific Tinder problem

Три учасниці редакції The Verge зібрались разом щоб обговорити проблему, що виникає у всіх активних користувачів сучасних мобільних програм для знайомств, зокрема, Tinder. Навіть елементарна операція зі збереження номеру телефону в переліку контактів може супроводжуватись несподіваними труднощами. Дівчата провели опитування серед колег та друзів, а у випуску каналу Verge Extras діляться своїми спостереженнями.

Can social media bring us together again?

Епізод подкасту Recode Decode цікавий тим, що в ньому презентує свій новий продукт Оркут Буюкоктен (Orkut Büyükkökten) — турецький розробник, який працював над створенням першої соціальної мережі в Google. Оркут впевнений, що його новий соціальний додаток допоможе знаходити друзів та підтримувати стосунки краще, аніж популярні сьогодні онлайн-інструменти. Ведуча Кара Свішер (Kara Swisher) розпитує інженера, як саме він планує змінити роботу соцмереж.

Imperfect Plaintiffs

В центрі уваги ведучих подкасту — слухання в американських судах, які стосуються порушення прав громадян на основі расових, статевих чи інших упереджень. Справи роз’яснює Едвард Блам (Edward Blum) — активіст, що завжди підтримує громадян, чиї права були порушені. Примітно, що сам Блам не є адвокатом — він допомагає позивачам знайти компетентних правозахисників, виступає посередником в інтересах вищої справедливості.  Едвард брав активну участь у веденні шести судових справ, які розглядались у Вищому суді США, про що і розповідає в цьому епізоді.

Tell Me I’m Fat

Необов’язково бути представником національної меншини, щоб зазнавати дискримінації. Достатньо відрізнятись від загальноприйнятих стандартів краси — і тебе вважатимуть другосортним громадянином. Про це говорять у подкасті комедіантка Лінді Вест (Lindy West), продюсер Елна Бейкер (Elna Baker) та письменниця Роксан Гей (Roxane Gay). Всі ці жінки мають розміри, більші за середні, а в ефірі розповідають історії з власного досвіду про нетерпимість до товстих людей в сучасній культурі.

Money Tree

Ми вже розповідали про подкаст Criminal, в якому мова йде про реальні історії з життя пересічних американців. Цей випуск особливий тим, що в ньому йдеться про цифровий злочин, який може статись з кожним із нас. Героїня історії — Екстон Бетц-Гамільтон (Axton Betz-Hamiton), чиї ідентифікаційні дані, так як і дані її батьків, впродовж багатьох років перебували під контролем невідомих зловмисників. Однак, дівчині вдалося з’ясувати, хто саме став автором інформаційної атаки на її родину — слухайте цей захопливий випуск.

БІЛЬШЕ ЦІКАВИХ ІСТОРІЙ:

VR porn and teledildonics

Подкаст для тих, кому вже виповнилося 18 років. У випуску говорять про те, як технології змінять одну з найбільш прибуткових галузей сучасної індустрії розваг. Взаємини технологій і сексу висвітлюють продюсер Мет Шор (Matt Shore) та гості випуску: експерт з цифрових сексуальних продуктів Труді Барбер (Dr Trudy Barber) і співзасновниця онлайн-сервісу Cam4 VR, акторка в «дорослому» VR-відео Ела Дарлінг (Ela Darling).

Mandatory

Оглядачі подкастів вважають 2016-й роком розквіту фантастичних подкастів — популярність такого контенту прийшла в аудіо-шоу з книжок, фільмів та коміксів. Канал Homecoming від талановитого автора Елі Горовітца (Eli Horowitz) відрізняється особливо яскравим сюжетом та зануренням в атмосферу психологічного трилеру. А випуск Mandatory примітний ще й командою, яка озвучує історію — до неї входить популярний голлівудський актор Девід Швіммер (David Schwimmer).

На основі матеріалу Wired

Читайте также:

Як робот-хірург Yomi допомагає встановлювати зубні імпланти

Штучниій інтелект допоміг людям з деменцією візуалізувати спогади з дитинства

Загадковий стартап довголіття в який інвестує Сем Альтман

Як VR-анестезія допоможе впоратися з реальним болем