Рейтинг найпопулярніших мов программування

Сьогодні існує величезна кількість мов програмування. Яку з них вибрати для вивчення, щоб бути фахівцем на якого є попит? Майкл Гарбейд (Dr. Michael J. Garbade) – засновник і генеральний директор LiveEdu.tv, серійний підприємець, Amazon, GE, Rebate Networks проаналізував які мови програмування мають попит в цьому році. Звичайно ж при виборі необхідно спиратися не тільки на статистику, а й на власні вподобання й здібності. Ну а поки ми представляємо переклад результатів аналізу ринку Майклом.

JavaScript

JavaScript є динамічною мовою програмування, яка дозволяє додати сайтам інтерактивність. Як правило початківцям рекомендують починати навчання з саме цієї мови програмування.

На одному з популярних сайтів, де програмісти діляться своїм досвідом Stack Overflow був виставлений рейтинг найпопулярніших мов програмування на основі опитування більш ніж 100 тис розробників. Перше місце очікувано захопив JavaScript.

Так само перше місце в рейтингу найбільш популярних мов програмування JavaScript зайняв і на найбільшому сервісі для розробників GitHub.


За опитуванням на тому ж Stack Overflow розробники на JavaScript заробляють в середньому $ 55 тисяч на рік. У США ця цифра майже у 2 рази вище.

Java

Мову програмування Java найчастіше використовують для створення кросплатформенних додатків. За даними індексу TIOBE саме Java була найпопулярнішою мовою влітку 2018. За даними опитування на Stack Overflow Java відмовився на другому місці.

Дані опитування по заробітнім платам показали, що розробники на Java в США заробляють близько $100 тис, у світі ця цифра очікувано менше.

Python

Python відносно нова, але за останні роки стрімко набравша популярність мова програмування. У цьому році вона увірвалася в трійку найбільш затребуваних. Все це завдяки активному розвитку технологій з застосуванням машинного навчання і роботи з великими даними.

На Stack Overflow практично 40% програмістів використовують її для своїх проектів. На GitHub в списку найбільш популярних мов програмування Python зайняла друге місце.

Заробітня плата программіста на Python складає близько $60 тис на рік. По данним Indeed.com в США людина на аналогічній посаді отримає $110 тис.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Hackernoon

Читайте также:

Epic Games назвала топ-20 ігор 2023 року

7 найбільш затребуваних мов програмування 2024 року

Які мови програмування вивчати для роботи з AI?

Найпопулярніші публікації 2022 року від Reddit