5 мобільних сервісів для читання статей, відкладених «на потім»

Новин та статей стає так багато, що їх просто ніколи читати. Але власники смартфонів мають протягом дня трохи часу, аби почитати статті та новини, збережені раніше — зазвичай це відбувається дорогою на роботу в громадському транспорті, у заторах чи в черзі.

На допомогу можуть прийти 5 популярних сервісів із підтримкою мобільних пристроїв. З їхньою допомогою можна зберегти та прочитати матеріали, які ви раніше десь побачили чи не дочитали.

Feedly

Відколи популярна «читалка» RSS від Google припинила роботу, цей сервіс перебрав на себе роль засобу для агрегації новин. Дані в ньому синхронізуються автоматично, а для доступу достатньо облікового запису Google.

Також, тут є підтримка синхронізації та надсилання матеріалів в інші сервіси на кшталт Pocket чи Evernote, в соціальні мережі чи на власну електронну скриньку. І, звісно, корисною буде додаткова опція програми для тих, хто любить читати без покриття бездротовою мережею: позначте статтю зірочкою і розмістіть її у списку матеріалів, доступних для читання в оффлайн-режимі.

Pocket

А це — один из найпопулярніших клієнтів для відкладеного читання, в якому можна зберігати не лише тексти, але й картинки та відео. Перегляд матеріалів доступний на різних пристроях, є синхронізація. А відтепер в нашому блозі також є кнопка додавання статей та новин у ваш Pocket-акаунт (її можна побачити внизу під кожною заміткою).

Flipboard

Сервіс, що сподобається тим, хто любить цифровий контент, оформлений у вигляді «журналів» для смартфона чи планшета. Весь контент із ваших підписок можна «перегортати», а якщо власних закладок поки що немає — оберіть щось із загальнодоступних колекцій, створених кураторами сервісу. Втім, мобільний клієнт має й недолік: забагато споживає трафіку, бо картинки та медіафайли тут завантажуються в кеш додатку.

Instapaper

З допомогою цього сервісу ви можете прибрати з матеріалу все «зайве» (банери, кнопки, картинки), залишивши лише текст із налаштовуваним шрифтом, яскравістю та сортуванням статей. А якщо любите читати статті за допомогою Kindle, то можете відправити вподобані матеріали на цей гаджет. Треба лише підключити перенаправлення та синхронізацію облікових записів.

Yahoo News Digest

І завершує добірку мобільний агрегатор новин. Він кожну новину надає з кількох джерел, збираючи в лаконічній формі текст, графіку та відео. Такий спосіб споживання інформації сподобається тим, хто любить бути в курсі світових подій, але не має багато часу, аби переглядати довгі стрічки новин. Недоліком можна вважати трохи незвичне сортування новин в рубриках.

Вказані вище 5 мобільних сервісів можна доповнити добіркою сервісів та додатків для iPad, котрі здатні зробити пошук та читання контенту простішими й зручнішими.

Читайте также:

Для чего нужен Facebook Dating?

Нужно сделать инфографику? Обзор самых простых и доступных способов

Журналистика не умирает — она возвращается к своим корням

Музыка для повышения продуктивности работы