Геть роботу «від дзвінка до дзвінка» — Річард Бренсон про вільний графік роботи

Один з найзнаменитіших мільярдерів Річард Бренсон (Richard Charles Nicholas Branson) призвав керівників компаній переглянути свій графік роботи та зробити його гнучким. Річард вважає, що немає сенсу сидіти в офісі 40 годин на тиждень.

Працювати більше – не завжди означає працювати ефективніше. Важливо при цьому отримувати задоволення від своєї роботи. Мільярдер у своїй книзі написав:

«Любов до роботи – це недооцінена складова в будь-якому підприємстві, яке хоче досягти успіху»

Бренсон говорив і про важливість відпочинку та спілкування з близькими та рідними. Гнучкий графік роботи у його компанії Virgin дозволяє працівникам балансувати між роботою та особистим життям.

«Так мої співробітники почуваються більш щасливими та працюють продуктивніше» — поділився він.

Virgin пропонує співробітникам безстрокову відпустку і можливість працювати віддалено.

«Відкрита та гнучка компанія приваблює талановитих людей. Зовсім не ефективно буде змушувати їх працювати за певними суровими правилами» — пише Річард Бренсон.

Досягнення в високотехнологічній сфері допоможуть змінити умови роботи на сучасних підприємствах.
Не варто непокоїтись через те, що машини віднімуть в нас роботу. Інноваційні технології пришвидшать виконання великих задач. У всіх з’явиться час на хобі та особисте життя.

«Багатьом можливо навіть сподобається ідея про три або чотири вихідні на тиждень. Кожен зможе приділити увагу розвитку, спорту, здоровому способу життя та мандрівкам», — вважає Бренсон.

Гнучкий графік – це потужний інструмент, якщо його правильно використовувати

Річард Бренсон задумався про введення гнучкого графіка після народження першої дитини у 2005 році. Зараз він закликає інших підприємців переглянути трудові умови у своїх компаніях.

«Можливість працювати вдома дозволить молодим батькам розвивати свою кар’єру при цьому не залишаючи компанії, на якій вони працюють. Організації, що відмовилися від такої практики, надто жорстко поводяться з сімейними людьми, обмежуючи їх можливості. Це програшна ситуація як для компаній, так і для молодих батьків» — вважає мільярдер.

Бренсон попереджує, що цей інструмент потрібно використовувати розумно для більшої ефективності роботи. Потрібно довіряти співробітникам та дозволяти їм приймати рішення самостійно.

Платити персоналу більше грошей за меншу роботу, безперечно, складно. Але Бренсон вважає, що така практика незабаром стане нормою і керівники почнуть брати у свої організації нових спеціалістів на гнучкий або віддалений графік роботи.

Одна з причин полягає в тому, що робоча сила вже готова до змін та розвитку. Багато компаній будують нові офіси та виписують премії, щоб людина почувалась себе щасливою на роботі, люди все ж хочуть проводити більше часу з сім’єю і більше встигати. Сучасні технології дозволять будь-якій людині працювати з дому або іншого більш зручного для цього місця.

Дистанційна робота сприяє продуктивності. Щасливі співробітники – ефективні співробітники. Тому, не дивно, що той, хто працює віддалено почуває себе щасливіше тих, хто сидить в офісі.

Вони можуть розпочати свій трудовий день тоді, коли захочуть і при цьому бути продуктивнішими. Можливість працювати з дому допомагає компаніям утримувати талановиті команди.

Підсумовуючи все це, Бренсон вважає, що головне в роботі – це довіра.

«Гнучка робота — робота з розумом. Якщо ви дозволяєте людям приймати рішення самостійно, вони лише подякують вам за це».

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: CNBC

Читайте также:

Штучний інтелект забере у нас роботу? Думки візіонерів та дослідження

Як відеоігри допомагають знайти роботу

Після WeWork: яке майбутнє чекає на коворкінги?

Три тренди від футурологів з найму спеціалістів у 2023 році