Двоногий робот від Agility Robotics вперше пробіг п’ять кілометрів

Фахівці Університету штату Орегон організували рекордну пробіжку для двоногого робота Cassie – виробу компанії Agility Robotics, яка належить університету.

На одному заряді Cassie подолав дистанцію в п’ять кілометрів за 53 хвилини, з яких 6,5 хвилин пішло на перезапуск робота після двох падінь — через перегрів комп’ютера та невдалий вхід в різкий поворот.

Cassie створили студенти Університету штату Орегон у 2017 році на грант в один мільйон доларів від Агентства перспективних дослідницьких проєктів Міністерства оборони США (DARPA). Двоногим роботом управляє нейромережа з використанням глибокого машинного навчання з підкріпленням. Це дозволяє Cassie стабільно балансувати та пересуватися на двох кінцівках, а також підійматися і спускатися по сходах.

Глибоке навчання з підкріпленням — один з трьох основних способів машинного навчання. Його суть можна описати так: людина задає деяку мету і нейромережа намагається досягти її з мінімумом помилок, навчаючись на відгуках навколишнього середовища. Якщо перед нейромережею поставлена ​​мета пробігти п’ять кілометрів — кожен успішно зроблений крок буде «підкріплювати» її алгоритми, а кожне падіння — змушувати нейромережу міняти свою поведінку.

Agility Robotics використовує Cassie як експериментальну платформу для своїх комерційних двоногих роботів Digit і Ford — компанія пропонує використовувати їх для обробки та доставлення посилок.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Oregon State University

Читайте также:

Новий Atlas від Boston Dynamics

Як робот-хірург Yomi допомагає встановлювати зубні імпланти

Робот, який може навести порядок у кімнаті без сторонньої допомоги

Кишеньковий робот-тамагочі AIBI з лапками та ChatGPT