5 сервісів для автоматизації одноманітних завдань

Щоб позбутися від рутини, можна автоматизувати деякі процеси. Додатки та сайти з цієї статті візьмуть на себе одноманітні завдання і звільнять час для більш важливих справ.

IFTTT

  • Слоган: «IFTTT допоможе додаткам та пристроям працювати разом по-новому».
  • Ціна: безкоштовно.
  • Приклад роботи: IFTTT може шукати музичні відео, яким ви поставили позначку «Подобається» на Youtube, і автоматично додавати треки в плейлист на Spotify.

IFTTT підійде тим, хто тільки почав знайомитися з сервісами автоматизації. Він працює за принципом «Якщо …, то …». Сервіс просто використовувати, і він вже давно присутній на ринку. IFTTT сумісний практично з усіма сайтами та додатками, і в ньому вже є багато готових сценаріїв, які зроблять життя легше.

Zapier

  • Слоган: «Налаштуйте зв’язок між додатками та автоматизуйте робочі процеси».
  • Ціна: базова версія безкоштовна, розширена версія — від $25.
  • Приклад роботи: Zapier може збирати заявки в LinkedIn, оновлювати інформацію про контакти в HubSpot і реєструвати їх на вебінар в Zoom.

Zapier — сервіс для тих, хто вже освоїв IFTTT, використовував всі його функції та зрозумів, що цього недостатньо. Він може зв’язати понад 2 тисячі додатків і сайтів та підходить для того, щоб автоматизувати базові процеси. Коли ви захочете вийти на новий рівень, вам стане в нагоді багатоступеневе налаштування завдань.

Integromat

  • Слоган: «Integromat – клей для інтернету».
  • Ціна: базова версія безкоштовна, розширена версія — від $ 9 на місяць.
  • Приклад роботи: Integromat може перетворювати повідомлення з Google Chrome в тікети для Zendesk з інтелектуальною маршрутизацією, заснованою на кількості завдань.

Integromat влаштований так само просто, як IFTTT, і сумісний з безліччю популярних сервісів. Вивчивши основи, можна створювати складні процеси. А якщо потрібний сервіс не підтримується, використовуйте модулі HTTP / SOAP і JSON в Integromat: вони дозволять під’єднати практично будь-який сайт без змін коду.

Microsoft Power Automate

  • Слоган: «Оптимізувати повторювані завдання і безпаперові процеси з Microsoft Power Automate».
  • Ціна: від $ 15 на користувача.
  • Приклад роботи: підписка на RPA (robotic process automation — роботизована автоматизація процесів) обійдеться одному користувачеві в $40 в місяць і дозволить йому записати свої дії в додатках, щоб боти зі штучним інтелектом запам’ятали їх і автоматизували рутинні завдання.

Power Automate (колишня назва – Flow) відмінно управляє сторонніми сервісами та практично бесшовно інтегрується з іншими продуктами Microsoft. Готові шаблони допоможуть краще зрозуміти, як працює автоматизація.

Automate.io

  • Слоган: «Інтегруйте хмарні додатки. Автоматизуйте маркетинг, продажі та бізнес-процеси».
  • Ціна: базова версія безкоштовна, розширена версія — від $49 в місяць.
  • Приклад роботи: Automate.io може зробити так, що людина, що заповнила форму запиту, буде додана до списку одержувачів розсилки Mailchimp. Якщо вона буде відкривати ці листи, то через чотири дні для неї автоматично створиться контакт в Salesforce.

Automate.io пропонує список зі 100 популярних сервісів — переважно інструментів для бізнесу. Підписка коштує від $49 в місяць для плану «Стартап», який дає 50 «ботів» («робочих потоків» за термінологією Automate.io). Функціонал безкоштовної версії обмежений: боти можуть виконувати тільки поодинокі дії, до підключення доступні лише певні сторонні сервіси. Цікаві можливості доступні тільки на плані «Преміум»: багатоетапні процеси, відкладений старт і таймери, доступ до всіх сервісів і так далі.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: FastCompany

Читайте также:

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Штучний інтелект забере у нас роботу? Думки візіонерів та дослідження

Google запускає в Україні кампанію «‎Google для бізнесу‎»

Як користуватися Artbreeder — нейромережею, яка вміє «схрещувати» зображення та створювати нові