Круїз на повітряному лайнері: футуристична вигадка чи найближче майбутнє?

Біотехнолог та науковий комунікатор з Ємену, на ім’я Хашим Аль-Гайлі веде YouTube-канал про наукові відкриття та розробки майбутнього. Його останнім винаходом став Sky Cruise — готель-літак, який користувачі вже прозвали «Титаніком, що літає». Докладніше про повітряний круїзний лайнер розповімо нижче.

Летючий «Титанік»

Нещодавно на YouTube-каналі Хашима Аль-Гайлі з’явилося відео з прототипом готелю, що літає, під назвою Sky Cruise. За задумом автора, керуватиме літаком штучний інтелект. Він здатний не тільки пророкувати негоду, а й плавно входити до зон турбулентності.

Літати літак зможе завдяки атомній енергії — вона дозволить готелю роками парити в повітрі. Автор забезпечив свій винахід 20 електродвигунами, які діють завдяки ядерному синтезу.

Щоб повітряному круїзному лайнеру не довелося знижуватися, біотехнолог спроєктував аеропорт усередині Sky Cruise: так літаки зможуть доставляти гостей прямо на борт.

Повітряне судно, за задумом автора, має вмістити п’ять тисяч людей. Усередині все продумано для комфортного розміщення постояльців: від розкішних номерів та ресторанів до конференц-залів, ігрових кімнат та кінотеатрів. Оскільки круїз – це все-таки подорож, гості зможуть насолодитися видом на хмари з оглядових майданчиків. Найкрасивіший з них виконаний у вигляді диска з панорамними вікнами.

Автор подбав і про закохані пари: для них на літаку виділено зону, де можна зіграти весілля і провести банкет.

Що надихнуло винахідника?

У листі для порталу Interesting Engineering Хашим Аль-Гайлі розповів, що вважає наявні польоти «втомливими та застарілими». Він завжди захоплювався аніме «Небесний замок Лапута» і вірив, що життя в небі можливе. Також біотехнолог вважає, що його творіння «оживе» найближчим часом: не пізніше 2040-х років.

«Наразі мені не вистачає лише потужності для зльоту. Ось чому ядерна енергія була частиною проєкту. Це питання часу, коли ядерні реактори стануть досить маленькими, щоб поміститися всередині літака такого розміру», — зазначає Хашим Аль-Гайлі.

Також автор концепції визнається у тому, що оригінальний дизайн літака належить Тоні Холмстену. Хашим Аль-Гайлі лише анімував його та уявив, як готель міг би виглядати всередині.

Повне відео презетнація готелю-літака Sky Cruise нижче.

Реакція користувачів

Коментатори розділилися на два табори. Деякі справді вражені роботою і називають ідею Аль-Гайлі «прекрасною вправою в креативності».

Скептиків виявилося набагато більше. Найсильніше вони критикують нереалістичність проєкту. У коментарях до відео один із користувачів написав:

«Круто. Отже, нам потрібно лише вдосконалити ядерний синтез, винайти мініатюрні ядерні реактори, а потім з’ясувати, як використовувати їх для живлення потужних реактивних двигунів, які якимось чином утримують цю штуку в повітрі. А що потім? Вибух? Напевно, я побачу, як він пролетить повз наступного року».

Також коментатори незадоволені відсутністю технічних подробиць. Вони зазначають, що немає інформації про розмір корабля, його вагу або розмах крил. Незрозуміло, як він літатиме. На додаток, людей лякає можливість падіння літака.

Хтось із сарказмом написав, що ми могли б побачити, як Sky Cruise летить, якби «фізики та аеродинаміки не існувало». Інший користувач зазначив, що концепція була схожа на складання «Титаніка з Гінденбургом, а потім встановлення ядерного реактора в них».

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Фінансування тревел-стартапів у 2023 році: тренди та найбільші раунди

Інтернет майбутнього: як Web дуже скоро змінить нашу реальність

Людина з майбутнього або як технології майбутнього оточують нас вже зараз

Як компанії намагаються виправити нестачу інновацій у готельній сфері