Кращі закордонні біржі фрілансу для різних спеціалістів

В останні місяці багато людей потрапили під скорочення і почали шукати нові кар’єрні можливості в інтернеті — із-за цього біржі фрілансу переживають новий сплеск популярності. У цій статті наведемо найпопулярніші закордонні ресурси для пошуку віддаленої роботи.

Біржа фрілансу — це онлайн-платформа, на якій компанія може знайти та найняти фахівця для віддаленої роботи. Такі сайти особливо популярні в цифровому бізнесі. Вони виступають як посередник, забезпечуючи безпечне і зручне залучення віддалених експертів для виконання разових завдань.

На біржі фрілансу можна знайти таких фахівців, як дизайнер, маркетолог, копірайтер, розробник та інші. Працюють біржі по-різному. Наприклад, відомий закордонний сайт Upwork використовує спеціальні алгоритми, які аналізують замовлення і пропонують відповідних виконавців ще до натискання кнопки «Пошук».

Цей же процес працює й у зворотному напрямку: алгоритми Upwork пропонують фрілансерам відповідні завдання, ґрунтуючись на змісті їх профілів. При цьому у виконавців також залишається можливість самостійно шукати проєкти та відповідати на запрошення клієнтів. Чим більше успішно завершених проєктів, тим краще шанси залучити нових замовників.

Біржі фрілансу можуть відрізнятися типом пропонованої роботи (разові проєкти з фіксованими ставками або поточні проєкти з погодинною оплатою), послуг, що надаються (розробка, дизайн, копірайтинг і так далі), моделей взаємодії, географічних переваг і так далі. Розглянемо їх види в наступному розділі.

Кращі закордонні біржі фрілансу для всіх

FlexJobs

Цей сайт стане в пригоді не тільки фрілансерам, а й тим, хто шукає повноцінну віддалену зайнятість. Пропозиції можна сортувати за типом роботи. Про шахраїв можна не турбуватися: всі вакансії на FlexJobs ретельно перевіряються. Однак за постійний доступ до них доведеться заплатити.

SolidGigs

SolidGigs рекомендується тим, хто хоче швидко знайти роботу. Щотижня команда цього ресурсу робить розсилку з 2% кращих пропозицій з усього інтернету. На сайті також можна знайти бібліотеку з курсами, шаблонами, скриптами та іншими інструментами, які допоможуть фрілансерам знайти більше проєктів, підняти прайс, залучити більш серйозних клієнтів і вивести бізнес на новий рівень.

Fiverr

На цьому сайті представлені проєкти, за які замовники готові платити від $5. Fiverr підійде початківцям фахівцям, які хочуть зібрати портфоліо.

Upwork

Upwork – найбільша біржа для фрілансерів з усього світу. На ній зареєстровано понад 12 млн виконавців і 5 млн замовників, щорічно там додається по 3 млн завдань. Upwork бере комісію у 20%. Ресурс підходить для новачків, але на ньому багато проєктів з низькою оплатою. Більш вигідні замовлення варто шукати на спеціалізованих сайтах.

CloudPeeps

Підійде тим, у кого є портфоліо і досвід. Тут важче зареєструватися, але якщо ви пройдете перевірку, то отримати роботу буде легко. Сайт спеціалізується на маркетингу, соціальних мережах і копірайтингу.

Indeed

Сайт збирає пропозиції з інших джерел. На ньому легко знайти віддалену роботу або вакансію в місцевій компанії. Користуватися ним можна безкоштовно.

College Recruiter

Ресурс призначений для студентів або недавніх випускників. На ньому представлені вакансії для фрілансерів на неповний робочий день. Тут можна знайти першу роботу, яка дасть корисні контакти та досвід.

Freelancer

На цьому сайті є безліч проєктів — як разових, так і постійних. Безкоштовно можна відгукнутися тільки на вісім пропозицій. Комісія може скласти $3-5 або 3-5% за замовлення (в порівнянні з іншими ресурсами це недорого).

Guru

Тут легко створити профіль з описом досвіду, а це підвищує шанси зацікавити потенційних роботодавців. Комісія складає приблизно 9%, користувачеві також доступні кілька безкоштовних заявок.

ServiceScape

ServiceScape почав працювати у 2020 році. Це міжнародна біржа для фрілансерів з різними навичками та досвідом, але особлива увага там приділяється графічному дизайну, копірайтингу, редагуванню та перекладу. У ServiceScape вже є 259 тисяч завершених проєктів і понад 79 тисяч клієнтів. Сайт підходить для співпраці зі стартапами та малим і середнім бізнесом.

Craigslist

Цей сайт не забезпечує безпеку угод, тому краще укласти договір або зустрітися з замовником особисто. Більшість клієнтів шукають виконавців для термінових завдань. Віддалену роботу можна знайти в розділі для великих міст.

Кращі закордонні біржі фрілансу для копірайтерів

Contena

Тут є багато високооплачуваних замовлень для фрілансерів, які займаються написанням текстів, редагуванням та створенням всіх видів контенту. Крім того, на Contena можна знайти повноцінну віддалену роботу.

Freelance Writing Gigs

Цей сайт виглядає як дошка оголошень, яка оновлюється з понеділка по п’ятницю і пропонує фрілансерам, що пишуть свіжі замовлення.

Blogging Pro

Не звертайте уваги на назву ресурсу: тут можна знайти будь-які проєкти — від ведення блогу до редагування та копірайтингу. Blogging Pro повністю безкоштовний.

Journalism Jobs

Сайт для тих, хто мріє про кар’єру журналіста. Крім типових проєктів для копірайтерів і редакторів, на ньому можна знайти вакансії в медіа.

Morning Coffee Newsletter

Після легкої реєстрації ви почнете щодня отримувати розсилку з найактуальнішими пропозиціями для фрілансерів. Підписка безкоштовна.

Freelance Writing

Цей ресурс підходить як початківцям, так і досвідченим фрілансерам. Вакансії легко відфільтрувати за типом роботи та необхідним досвідом. Сайт безкоштовний.

All Indie Writers

Сайт існує вже багато років. Тут можна подивитися наявні вакансії та сформувати стрічку за ключовими словами, щоб відразу бачити нові.

Freedom With Writing

Ви можете не тільки підписатися на розсилку з вакансіями, а й подати заявку, щоб писати тексти для цього ресурсу. Платять добре, але пройти відбір непросто.

Media Bistro

На Media Bistro багато категорій завдань, в тому числі копірайтинг і редагування. Замовлення різноманітні — від редагування книг до створення PR-контенту, так що кожен знайде для себе як мінімум декілька відповідних варіантів.

Due

Цей сайт створений для технічних письменників, які можуть писати керівництва з виставлення рахунків, платежів, блокчейну і багато чого іншого. Новачкам знайти роботу на Due може бути важко, через те, що ресурс спеціалізується на довгострокових проєктах, але, якщо у вас вже є знання в цій області, спробувати точно варто.

PubLoft

На PubLoft представлені високооплачувані проєкти від надійних клієнтів. При цьому взаємодіяти з ними не знадобиться: сайт обіцяє фрілансерам, що їм не доведеться шукати замовників або спілкуватися з ними. Комісія починається від $150 за проєкт. Ви будете займатися роботою, а PubLoft — відносинами з клієнтами.

Contently

Contently – це ресурс, на якому представники творчих професій можуть безкоштовно розмістити портфоліо та отримати замовлення від сотень успішних брендів з усього світу. Contently самостійно пов’язує виконавця з клієнтами. Для цього потрібно, щоб команді аккаунт-менеджерів сподобалося ваше портфоліо.

Кращі закордонні біржі фрілансу для дизайнерів

99 Designs

Цей сайт відрізняється від звичайних бірж фрілансу: тут клієнти створюють конкурс, а дизайнери відправляють свої роботи. Плату за проєкт отримує тільки переможець. 99 Designs підійде фахівцям, яким потрібно створити портфоліо.

Behance

Це не біржа фрілансу як така, але дизайнерам цей ресурс точно стане в пригоді. На ньому можна викласти свої роботи, а оскільки у профілю на Behance більше шансів з’явитися на початку пошукової видачі, ніж у персонального сайту, замовники помітять вас раніше.

Angel List

Якщо ви мрієте попрацювати в перспективній компанії, почніть свій шлях з Angel List. На цьому сайті виконавців шукають найрізноманітніші стартапи, так що ви зможете познайомитися з цією культурою і, можливо, отримати шанс на довгострокове працевлаштування.

Design Crowd

Ця біржа схожа на 99 Designs, але на ній менше дизайнерів і нижче розцінки. Обидва ці фактори сприятливі для новачків: тут не потрібно конкурувати з безліччю досвідчених фахівців, тому шанси на перемогу вище.

Envato Studio

Почати з цього сайту варто тим дизайнерам, які спеціалізуються на логотипах: на Envato Studio це найпопулярніша категорія замовлень.

Coroflot

Цей майданчик більше підійде для досвідчених дизайнерів. На Coroflot ви розміщуєте портфоліо, а клієнти — завдання. Посередником є ​​сам сайт, який встановлює зв’язки між фрілансерами та замовниками.

Smashing Magazine

Тут знайти проєкти можуть і дизайнери, і розробники. Буде потрібно витратити якийсь час на сортування завдань, але після цього їх пошук стане помітно простіше.

CrowdSPRING

Цей сайт підходить тільки дизайнерам. Він безкоштовний для фрілансерів, і зареєструватися на ньому просто: списків очікування і запрошень немає.

Working Not Working

Ця спільнота схвалює лише дуже невеликий відсоток заявок від дизайнерів. Але кандидати, що пройшли відбір отримують доступ до замовлень від таких компаній, як Apple, Facebook і Google. Вони постійно публікують завдання для дизайнерів, художників, фотографів, продюсерів і фахівців з реклами.

Кращі закордонні біржі фрілансу для розробників

Gun.io

Це один з кращих сайтів для розробників-фрілансерів, який заробив собі гарну репутацію завдяки ретельній перевірці як замовників, так і виконавців. Більшість завдань на ньому закриваються менш ніж за 48 годин.

Lorem

Завдяки публікаціям на TechCrunch, The Wall Street Journal і CNBC Lorem швидко став популярним ресурсом для розміщення короткострокових проєктів з розробки сайтів. Клієнтів особливо приваблює відсутність щомісячної плати за публікацію завдань. За виконання однієї з них зазвичай можна заробити від $ 25 до $ 250. Команда Lorem витрачає багато часу на ручну перевірку фрілансерів, тому для реєстрації вам доведеться почекати схвалення заявки.

Joomlancers

Тут реєстрація не займе багато часу: ви практично відразу ж зможете відгукуватися на завдання. Цей сайт спеціалізується на проєктах середньої та високої складності, так що більше підійде досвідченим фахівцям.

Rent a Coder

Це безкоштовний ресурс із завданнями як для розробників, так і для дизайнерів.

10x Management

На цьому сайті шукають самих різних виконавців — від розробників до гуру кібербезпеки. 10x Management підійде тим, хто отримав вузьку технічну спеціальність, або тим, хто планує її отримати й вивчає перспективи.

Gigster

Це теж майданчик як для розробників, так і для дизайнерів. Gigster підбирає фрілансерів для проєктів за допомогою штучного інтелекту. Підійде тим, у кого вже є досвід.

Talent Cupboard

Talent Cupboard – ресурс, який підходить новачкам: на ньому можна створити резюме і знайти перших клієнтів.

Codeable

Тут шукають виключно фахівців по роботі з WordPress. Спектр завдань може бути найширшим — від настройки тем до підключення плагінів.

Programmer Meet Designer

Цей сайт об’єднує розробників і дизайнерів. Це досить простий ресурс із завданнями. Пошук можна налаштувати по оплаті, необхідним навичкам та дедлайну.

YouTeam

Якщо ви досвідчений програміст, YouTeam допоможе знайти віддалену роботу або позаштатний підробіток. Більшість користувачів сайту не є фултайм-фрілансерами, тому ви зможете взяти на себе довгострокові проєкти, навіть якщо вже працюєте в ІТ-компанії. Перед реєстрацією на YouTeam замовники та виконавці проходять ретельну перевірку.

Кращі закордонні біржі фрілансу для фотографів

Craigslist

Цей сайт вже згадувався вище, але він підходить і для фотографів. Тут можна знайти моделей, які хочуть зібрати портфоліо і готові самі підготувати зйомку.

Cruise Ship Jobs

Це ресурс, який стане в пригоді початківцям travel-фотографам.

Photography Jobs Central

Це підрозділ сайту Creative Jobs Central, досить типова біржа фрілансу для фотографів. За преміум-аккаунт доведеться заплатити, але натомість ви отримаєте доступ до завдань від більш ніж тисячі компаній, які регулярно шукають нових фахівців. Крім того, це відсіває любителів і знижує конкуренцію. Перед оплатою аккаунта можна безкоштовно зареєструватися і вивчити ресурс.

Journalism Jobs

Кожній великій історії потрібна відмінна ілюстрація. Якщо ви хочете почати кар’єру в фотожурналістиці, йдіть на цей сайт. Він пропонує не тільки завдання з написання текстів, а й інші варіанти, пов’язані з журналістикою.

Photography Jobs Online

Цей ресурс більше схожий на маркетплейс для фотографій. Якщо у вас є знімки, на яких ви хочете заробити гроші, відправивши їх сюди.

Кращі закордонні біржі фрілансу для маркетологів

People Per Hour

Тут є завдання для маркетологів, SEO-фахівців і розробників. Сайт бере на себе майже весь процес пошуку, але після 15 відгуків просить внести оплату.

Remotive

Це стандартний портал з вакансіями, на якому можна шукати фахівців з усіх галузей, в тому числі з маркетингу. Легко побачити, коли було опубліковано повідомлення, де знаходиться роботодавець і який фахівець потрібно. Сайт повністю безкоштовний.

Aquent

Ще один ресурс, який допоможе вам налагодити контакти. Він фокусується на маркетологах, але також розміщує завдання для розробників і креативників.

Кращі закордонні біржі фрілансу для віртуальних асистентів

Belay

Belay — це компанія, яка допомагає клієнтам знаходити віртуальних особистих помічників. Це за замовчуванням віддалена робота, тому варто перевірити, чи є там якісь відповідні вам пропозиції.

Time Etc

Ще одна компанія, яка приваблює людей, які бажають отримати позаштатну роботу віртуальним помічником.

ClickWorker

На цьому сайті є різні завдання для віртуальних асистентів, в тому числі написання текстів, введення даних і дослідження. Щоб отримати доступ до замовлень, потрібно пройти швидкий тест на оцінку здібностей. На ClickWorker публікуються оголошення навіть від таких великих компаній, як PayPal.

Amazon Mechanical Turk

Перевага цього сайту в тому, що ви можете швидко знайти завдання — буквально за годину. У замовників завжди є робота для віртуальних помічників. Недолік Amazon Mechanical Turk в тому, що за багато проєктів на ньому платять мало, тому радимо використовувати ресурс в крайньому разі, або ретельніше вибирати роботу.

VA Networking

Цей сайт дає можливість поспілкуватися з іншими віртуальними помічниками та знайти відповідну роботу для себе. Також на ньому є корисні поради та посилання для початківців асистентів.

Assistant Match

Якщо ви не хочете шукати завдання самостійно, цей ресурс зробить все за вас. Фрілансера вибирають по його навичках, в залежності від того, що потрібно клієнту. Ставки для початківців не дуже великі, але платформа пропонує навчання.

Zirtual

Якщо вам потрібна віддалена робота на повний робочий день, зверніть увагу на Zirtual. Він шукає фрілансерів-асистентів різних спеціальностей. Компанія також пропонує їм бонуси, що зустрічається серед таких ресурсів досить рідко.

Fancy Hands

Це ще один сайт, який шукає для своїх клієнтів фрілансерів, готових виконувати найрізноманітніші завдання: від телефонних дзвінків до введення даних.

Boldly

Це сервіс вищого класу. Якщо у вас є досвід або спеціальні навички (наприклад, знання іноземних мов), спробуйте стати віртуальним помічником за допомогою цього сайту. Його замовники зазвичай платять більше, а виконавці регулярніше отримують роботу.

Кращі закордонні біржі фрілансу для монтажерів

Behance

Цей вже згадуваний тут сайт також регулярно публікує вакансії для монтажерів і дозволяє легко зібрати велике портфоліо.

Mandy

Ресурс присвячений виробництву кіно- і ТБ-контенту. Його плюс в тому, що вам не потрібно перебирати невідповідні вакансії, недолік — доводиться конкурувати з безліччю інших людей. Сформулюйте свою відмінність від інших монтажерів і підготуйте супровідний лист і портфоліо.

Production Hub

Це ще один сайт, який фокусує свою увагу виключно на виробництві медіаконтенту. Базова підписка коштує приблизно $5 в місяць.

Stage 32

Цей ресурс об’єднує пошук роботи з нетворкінгу, що дуже корисно для кар’єри редактора відео.

Assemble.tv

Assemble – сайт для таких креативних фахівців, як режисери, копірайтери, креативні директори, фотографи, редактори та відеохудожники. Оскільки ресурс працює з відомими брендами, кожного виконавця ретельно перевіряють.

Кращі закордонні біржі фрілансу для фахівців з продажу

ZipRecruiter

Багато компаній використовують цю платформу для пошуку співробітників на повний робочий день. Але вони також регулярно публікують велику кількість вакансій для фахівців з продажу на неповний робочий день. Виконавець може отримувати $500- $10 тисяч на місяць: у цю суму входять зарплата і комісія від продажів.

Red Hat

Red Hat працює з клієнтами вищого рівня і наймає фрілансерів і віддалених співробітників, щоб допомогти їм у всьому — від розробки софта до продажів. Це ресурс підійде досвідченим фахівцям.

Salesforce App Exchange Job Board

Salesforce відомий як провідний CRM-інструмент для компаній всіх видів і розмірів. У нього також є розділ з вакансіями App Exchange, де компанії, які співпрацюють з Salesforce, можуть публікувати оголошення про пошук співробітників — багатьом з них потрібні позаштатники.

Skip the Drive

Ще один сайт з безліччю оголошень про пошук фахівців з продажу. Цікавий нюанс: користувач дізнається, скільки заощадив, не поїхавши в офіс.

Кращі закордонні біржі фрілансу для фахівців клієнтської підтримки

We Work Remotely

Цей ресурс призначений для фрілансерів всіх професій. Проте, на ньому є багато пропозицій для фахівців клієнтської підтримки.

Virtual Vocations

Ще один сайт для фрілансерів з безліччю вакансій в клієнтської підтримки.

Support Driven

Одна з небагатьох майданчиків, що спеціалізуються на роботі в клієнтської підтримки.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Штучний інтелект забере у нас роботу? Думки візіонерів та дослідження

Як відеоігри допомагають знайти роботу

Після WeWork: яке майбутнє чекає на коворкінги?

Три тренди від футурологів з найму спеціалістів у 2023 році