Професії майбутнього: хто зі спеціалістів може бути затребуваним?

Чи не хотіли б ви заглянути в майбутнє та вже зараз підготуватися до нової професії майбутнього? Перегляньте дещо гумористичну спеціальну збірку від Томаса Фрея (Thomas Frey), інженера IBM в минулому і виконуючого директора Інституту Да Вінчі на сьогодні.

Диспетчер дронів (Drone Dispatcher) — в майбутньому дрони будуть займатися доставленням продуктів, води та піци, прибирати територію від сміття та стічних вод, відстежувати затори та слідкувати за рівнем забруднення навколишнього середовища. Розвиток дронів приведе до зростання попиту на кваліфікованих спеціалістів, які зможуть ними керувати – диспетчерів.

Квантовий господар мізків (Brain Quants) — спеціаліст, який використовуватиме складні математичні задачі для торгівлі на біржі.

Зламувач гравітації (Gravity Puller) — це буде людина, яка зможе розблокувати код гравітації та в прямому розумінні «вимкнути» її при необхідності.

Хакер часу (Time Hacker) — це злочинець, який маніпулюватиме життєвим перебігом часу та інших подій.

Брокер часу (Time Broker) — банкір, який буде судитися за час, коли він у нас закінчиться.

Природний інженер (Tree-Jacker) — спеціаліст, який займатиметься зміною дерев та інших рослин. Він маніпулюватиме звичними шаблонами та схемами росту, створюючи дерева з запрограмованою формою, листя зможуть змінювати колір, а фрукти зможуть змінювати свій смак та інші свої властивості.

Біолог-психолог (Plant Psychologist) — фахівець, який буде вміти зменшувати збиток, нанесений природними інженерами.

Клонувальник тварин (Extinction Revivalist) — фахівець, який зможе відродити види тварин, які зникли.

Розробник роботизованих дощових хробаків (Robotic Earthworm Drivers) — з такими темпами забруднення навколишнього середовища, вся земля на нашій планеті перетвориться у величезне сміттєзвалище. В майбутньому роботизовані хробаки допомагатимуть людям переробляти все сміття у повноцінні корисні добрива.

Фермер по клонуванню (Clone Rancher) — у майбутньому людей вирощуватимуть на фермах так, як зараз вирощують корів. Після завантаження в клона особистісного профілю, він одразу ж матиме право називатися людиною.

Виробник частин тіла (Body Part & Limb Maker) — це наступний крок після ферм для клонування. В таких фермах більше не буде потреби після того, як людство винайде спосіб по вирощуванню та відновленню власних пошкоджених органів з нуля.

Вихователь рослин (Plant Educator) — у майбутньому «розумні» рослини зможуть переналаштувати або ж змінити себе самостійно, без людської допомоги для того, щоб бути в тренді.

Дизайнер губ (Lip Designer) — ми зможемо змоделювати будь-яку форму та колір губ на будь-який випадок життя.

Терапевт по пам’яті (Memory Augmentation Therapist) — це буде людина, яка спеціалізуватиметься на створенні приємних спогадів. Пережити емоції кохання та захват від подорожі допоможе вам саме ця людина, записавши у ваш мозок відповідний досвід, який ви забажаєте.

Амнезійний хірург (Amnesia Surgeon) — ще один лікар, який керуватиме вашими спогадами, видаляючи погані спогади та коректуючи недоцільну поведінку.

Зброяр нанотехнологій (Nano-Weapons Specialists) — це людина, яка спеціалізуватиметься на зброї майбутнього. Адже нано-зброя, вірогідно, буде невидимою. Така зброя буде найнебезпечнішою і суспільство просто потребуватиме людей, які знатимуться на зброї майбутнього.

Конструктор космічної енергосистеми (Space-Based Power System Designer) — спалювання природних ресурсів землі буде в минулому. Натомість, людство навчиться використовувати енергію з космосу набагато ефективніше.

Геоінженер (Geoengineer) — спеціаліст, який контролюватиме погоду. Ми живемо в тому часі, коли метеорологи та кліматологи зможуть перетворитися на геоінженерів, які матимуть сили для того, аби керувати силами природи.

Провісник землетрусів (Earthquake Forecaster) — людство вже чимало знає про земну кору та сейсмічні поштовхи. Але у нас досі нема карти центру Землі або точних діаграм та розуміння того, які глобальні зміни нас чекають. Нам залишаються лише здогадки, точністю до сотні миль. Все це приводить до сотні тисяч жертв в результаті землетрусів. Світ зміниться, коли ми навчимося передбачувати землетруси.

Розробник системи зберігання великої кількості енергії (Mass Energy Storage Developer) — сьогодні ми вже вміємо виробляти електроенергію, але не можемо її зберегти або передати їх по часу, наприклад, на завтра. Як тільки ми навчимося зберігати енергію, що накопичилась, така нагальна потреба у ній різко знизиться.

Інженер стиснутого повітря («Heavy Air» Engineer) — стиснуте повітря цілком корисне, але нам ще треба з’ясувати, як потрібно стискати потоки повітря, коли вони проходять через атмосферу. Якщо людство зрозуміє яким чином можна стискати повітря, ми зможемо будувати житло та транспортну інфраструктуру за новими стандартами, контролюючи погоду та багато чого іншого.

За словами Томаса Фрея, це тільки невеличка частина того, що може очікувати нас в майбутньому.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: FuturistSpeaker

Читайте также:

Штучний інтелект забере у нас роботу? Думки візіонерів та дослідження

Як відеоігри допомагають знайти роботу

Три тренди від футурологів з найму спеціалістів у 2023 році

Чи готові ви до моніторингу активності мозку на робочому місці? Або як нейротехнології входять в наше життя