Інструмент на базі ШІ який допоможе втілити будь-які дизайнерські фантазії

Текст – все, що потрібно для створення дизайну зі штучним інтелектом. Ви вводите промпт – нейромережа генерує зображення. Але що якщо залучити до цього процесу реальні об’єкти?

Ця ідея є основою набору Promptac, який дозволяє дизайнерам висловлювати свої ідеї як словами, так і руками. Набір складається з шести об’єктів, кожен з яких розміщується в долоні та дозволяє передавати штучному інтелекту тактильну інформацію.

Кожен об’єкт має свій тип сенсора. Один з них схожий на наперсток і працює подібно до інструменту «піпетка» у Photoshop: якщо торкнутися пальцем будь-якого кольору або матеріалу, він буде застосований до створеного штучним інтелектом зображення. Інші інструменти з набору можна скручувати, стискати та згинати, надаючи форму об’єктам на зображенні.

Promptac розробила дизайнер Чжаоді Фен. Назва набору поєднує слова prompt (запит) і tactile (тактильний). Поки що це лише прототип, але в майбутньому завдяки йому творчі фахівці зможуть взаємодіяти зі штучним інтелектом більш тактильним та інтуїтивним чином.

Фен вважає, що технологія допоможе клієнтам краще доносити свої ідеї до дизайнерів. «‎Зі штучним інтелектом можна швидко візуалізувати концепції, так що клієнти зможуть використовувати цей набір для візуалізації своїх ідей, а дизайнери допоможуть реалізувати їх найкращим чином»‎, – каже вона.

Створення дизайну за допомогою Promptac починається вже звично: потрібно ввести запит у програму та почекати, поки штучний інтелект згенерує зображення. Після цього можна забути про екран і перейти на кольори та матеріали навколо вас.

Бажаєте додати текстуру деревної кори? Скористайтеся датчиком RFID (radio frequency identification, системою радіочастотної ідентифікації). Вашу увагу привернули яскраво-зелене листя кімнатної рослини? Допоможе датчик кольору.

Також можна поекспериментувати про те, що Фен називає «датчиками маніпулювання руками». Один із них нагадує нігірі з лосося у формі веселки та може згинатися до 180 градусів. Інший нагадує кругле мигдальне печиво і може розпізнавати різні види тиску.

Щоб створити ці форми, Фен спостерігала за тим, як майстри працюють із глиною руками, а потім втілила їх найчастіші рухи у різних предметах.

Поки датчики та модель взаємодіють не в реальному часі. Однак Фен вважає, що надалі зможе скоротити час взаємодії між ними до 15-30 секунд, використовуючи більш просунутий штучний інтелект. Наприклад, програма DragGAN, куди можна завантажити зображення та змінити його вміст.

Крім цього, потрібно зробити датчики бездротовими – зараз вони підключені до керуючої плати Arduino.

Надалі Фен планує співпрацювати з дослідниками штучного інтелекту, а також із творчими людьми з різних галузей, які можуть сприяти подальшому розвитку її проєкту.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: FastCompany

Читайте также:

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця

Штучний інтелект навчився покращувати смак пива