Місто майбутнього від Toyota

На виставці CES 2020 компанія Toyota оголосила про плани побудувати прототип «міста майбутнього» під назвою Woven City на ділянці площею 70 га біля підніжжя гори Фудзі в Японії. Woven City буде являти собою відокремлену екосистему, що працює на водневому паливі. На майданчику, за планами, будуть розроблятися і тестуватися продукти в таких сферах, як робототехніка, «розумний дім», штучний інтелект та інші.

«Створення повноцінного міста з нуля, навіть в таких невеликих масштабах, — це унікальна можливість для розвитку технологій майбутнього», — заявив Акіо Тойода, президент Toyota Motor Corporation.

Взяти участь в створенні та роботі Woven City зможуть і інші комерційні компанії та наукові заклади. Toyota запрошує вчених і дослідників з усього світу скористатися цією унікальною екосистемою, підкреслив Акіо Тойода.

Для проектування Woven City Toyota запросила данського архітектора Бьярке Інгелса, генерального директора Bjarke Ingels Group (BIG). Його команда в BIG розробила кілька відомих проектів, включаючи будівлі Всесвітнього торгового центру 2 в Нью-Йорку, Lego House в Данії та штаб-квартир компанії Google в Лондоні й в місті Маунтін-В’ю в Каліфорнії.

Планується, що Woven City буде повністю автономним. Будинки в ньому будуть побудовані, в основному, з дерева, щоб звести до мінімуму викиди вуглекислого газу. Дахи будуть покриті сонячними панелями для вироблення енергії на додаток до тієї, що буде вироблятися водневими паливними елементами. Будинки оснастять новітніми технологіями, які дозволять контролювати стан здоров’я мешканців, піклуватися про основні потреби та покращувати повсякденне життя.

Генеральний план Woven City на сьогодні включає три типи вулиць — проїжджа частина для безпілотних автомобілів, дороги для індивідуальних транспортних засобів (велосипеди та скутери) і пішоходів та повністю пішохідні вулиці.

«Ці три типи вулиць сплітаються разом, утворюючи органічну сітку, що допомагає прискорити тестування автономності міста», — вказують у Toyota.

Для переміщення жителів по місту будуть дозволені тільки автономні транспортні засоби з нульовими викидами. Також безпілотні автомобілі використовуватимуть для доставлення вантажів і для мобільної роздрібної торгівлі.

Woven City заселять співробітники Toyota Motor Corporation і їх сім’ї, а також вчені та дослідники. Почати Toyota планує з двох тисяч осіб. У міру розвитку проекту число жителів може вирости.

Більш докладно про пристрій Woven City Toyota розповість перед запуском проекту у 2021 році.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Toyota

Читайте также:

7 концептів транспорту майбутнього з Japan Mobility Show 2023

Сонячні вікна набирають популярність у світі. Як вони працюють?

Мегапроекти ОАЕ: 15 нових об’єктів, які змінять світ

10 футуристичних міст, які планується побудувати по всьому світу