7 концептів транспорту майбутнього з Japan Mobility Show 2023

У Японії стартувала автомобільна виставка Japan Mobility Show. Раніше вона називалася Tokyo Auto Show і востаннє проводилася до пандемії. У зв’язку з ребрендингом цього року на заході представлені не лише електрокари, а й інші технології для зручного пересування. У добірці сім таких проєктів.

Toyota Land Hopper

Land Hopper призначений для коротких поїздок, і його можна складати та зберігати у багажнику. Як заявляють у Toyota, триколісний дизайн дозволяє легко долати круті повороти.

Suzuki MOQBA

Електроскутер MOQBA від Suzuki оснащений чотирма рухомими ногами, які дозволяють долати навіть сходи. Концепт розроблений для різних цілей, і його можна перетворити на медичні ноші, моторизоване крісло і навіть пристрій для перенесення речей.

Yamaha Motoroid2

Motoroid2 від Yamaha – не просто електричний мотоцикл. Він також може розпізнавати власника, балансувати без підніжки та навіть рухатися поряд із водієм. У Yamaha заявляють, що під час поїздки на Motoroid2 можна відчути себе живим.

Honda eVTOL

Honda продемонструвала зменшений макет eVTOL – електролітака вертикального зльоту та посадки. Він працює на газовій турбіні та електричній батареї та призначений для приватних перельотів між містами. У майбутньому eVTOL може використовуватись як особистий транспорт чи повітряне таксі.

Yamaha TMW

Як і Land Hopper, TMW від Yamaha оснащений трьома колесами. Передні можуть рухатися незалежно один від одного, що дозволяє маневрувати бездоріжжям. Але його головна особливість у тому, що передній кошик здатний зберігати рівне положення навіть при крутих підйомах та поворотах.

Subaru Air Mobility Concept

Air Mobility Concept від Subaru нагадує великий дрон, у центрі якого знаходиться кабіна водія. Компанія не ділиться деталями проєкту, але повідомляє, що готується до демонстраційних польотів.

Tsubame Industries Archax

Чи хотіли ви колись стати пілотом бойового робота? Tsubame Industries втілює цю мрію у реальність за допомогою Archax. Робот вагою 3,5 т і висотою 4,5 м виглядає загрозливо, хоча може розганятися лише приблизно до 10 км/год.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Inverse

Читайте также:

Концептуальний фургон для віддаленої офісної роботи від Nissan

OPPO продемонструвала перший в світі смартфон з розсувним дисплеєм

Новий побутовий робот від розробників Toyota

Місто майбутнього від Toyota