Go Global — Порошенко оголосив про популяризацію англійської мови в Україні

У зверненні до парламенту президент України Петро Порошенко заявив, що знання англійської мови у майбутньому буде обов’язковим критерієм при прийнятті на роботу в державні органи.

При цьому Президент запевнив, що пріоритет української мови залишається беззаперечним.

“Володіння англійською мовою стане ключовим критерієм при прийомі на державну службу. Я думаю, що це поступово має запроваджуватися вже в найближчі роки”, – сказав він.

Порошенко відзначив, що 2016 рік буде оголошений в Україні роком англійської мови.

“Україна сьогодні у глобальному рейтингу залишається серед країн з найнижчим рівнем володіння англійською. І це бар’єр для українців для переорієнтації на західні цінності і стандарти. Це обмежує нам доступ до наукових досліджень, які на 80% публікуються in English. 55% веб-сторінок також написані англійською”, – заявив Порошенко.

Президент також висловив намір підтримати програму Go Global, яка визначає вивчення англійської мови одним з пріоритетів стратегії розвитку.

Детальніше про програму Go Global розповів в своєму блозі народний депутат Мустафа Найєм. Ця масштабна національна ініціатива (т.з. multi-stakeholder initiative) вже офіційно затверджена Національною радою реформ – вона повинна об’єднати всіх зацікавлених у просуванні іноземних мов, від державних органів та посольств до громадських організацій та мовних шкіл.

Go Global включає в себе три основні блоки:

Multilingual UA – комплекс законодавчих ініціатив щодо запровадження європейських стандартів в системі освіти. План конкретних заходів розробляє профільний комітет ВР та Міносвіти.

Lingua GOV – встановлення критерію знання іноземних мов в системі державної служби. Найближчим часом планується провести оцінку знань англійської мови співробітниками Адміністрації президента, ЦА Кабінету міністрів та деяких міністерств. Перевірятимуть знання спільно з British Council.

Welcome Ukraine – програма залучення в Україну великої кількості носіїв мови. В даній царині планується звернутись по допомогу до української діаспори.

Гарантами реалізації Go Global, окрім Президента, виступили Прем’єр-міністр та представники іноземних партнерів – посольство США в Україні та British Council.

Читайте также:

Новые технологии улучшат образование вашего ребёнка, но не его творческий потенциал

Политическое расфрендживание

Фешн с умом: украинские маркетплейсы с концептом reuse

Нам нужна новая наука прогресса