YouTube запускає тематичні відеоканали з новинами

Популярний відеосервіс YouTube запускає одразу три тематичних відеоканали, присвячених новинам та пов’язаному із ними відеоконтенту — YouTube NewsWire, First Draft та Witness Media Lab.

Повідомляється, що YouTube NewsWire буде створюватись спільно із агенцією новин Storyful і до нього увійдуть найбільш цікаві відео з місця подій, зроблених очевидцями. Перевірка достовірності та відбір найкращих роликів будуть здійснювати співробітники Storyful.

FirstDraft шукатиме відеоконтент із соціальних мереж, а також перевірятиме його достовірність та відповідність етичним стандартам. Компанія обіцяє восени запустити спеціальний сайт, де будуть надані поради та роз’яснення щодо того, як створювати подібне відео.

Witness MediaLab буде присвячено боротьбі за права людини, в чому допомагатиме відео порушень громадянських прав та свобод. Серед перших тем, висвітленням яких займатиметься канал, стане надмірне насильство з боку поліції та силових структур у США.

Нагадаємо, раніше було анонсовано вихід мобільного додатку для смартфонів, котрий дасть змогу власникам iPhone заробляти гроші на фото з місця резонансних подій. Також ми публікували цікавий кейс того, як смартфони та планшети використовуються журналістами під час висвітлення акцій протесту.

Читайте также:

Ефективне керування творчою командою: ключові аспекти для успіху у контент-індустрії

50 найвідвідуваніших веб-сайтів у світі

Як дивитися фільми та слухати музику під час блекаутів?

YouTube запускає освітню онлайн-платформу для українських школярів