Кому і навіщо потрібен новий телеканал від BrainBasket

Днями в Україні відбувся запуск онлайн-телеканалу BrainTV із доволі незвичною метою та аудиторією. Це — медіа-проект фонду BrainBasket, метою якого є збільшення кількості ІТ-фахівців в Україні. Хто, де і як зможе переглядати програми цього телеканалу і чому він орієнтований саме на представників ІТ-спільноти?

Головне про BrainTV

Проект запущено в режимі бета-тестування на мультимедійному OTT-сервісі Divan.TV в 200 країнах по всьому світу. Він також доступний для перегляду на сайті каналу, який буде працювати в повнофункціональному режимі, починаючи з травня 2016. До кінця квітня 2016 року канал планує вийти в прямому ефірі на платформах цифрового телебачення Megogo, OLL.TV і FainoTV.

Канал став першим українським телевізійним проектом, який буде транслюватися в інтернеті і через SmartTV-платформи з функцією VoD, що дасть вільний доступ до освітнього контенту про ІТ в будь-який час в будь-якому місці і буде популяризовувати бренд українського IT-ринку всередині країни і за кордоном.

На каналі уже можна переглянути повний курс «Harvard’s CS50», курси програмування від провідних ІТ-шкіл з України, а також низка розмов з більш ніж 20 успішними українськими стартапами, репортажів з ІТ-заходів, та інтерв’ю із найвідомішими українськими венчурними інвесторами та керівниками українських технологічних компаній. Зараз контент телеканалу можна переглядати англійською, українською та російською мовами.

Не інвестором єдиним

На початку травня 2016-го канал буде запускати краудфандингову кампанію зі збору коштів для побудови студії для виробництва новинної програми «Weekly Tech News Digest» та розважального шоу за участю українських ІТ діячів під назвою «Get In». Обидві програми виходитимуть англійською. за словами Володимира Люльки, директора фонду BrainBasket, цей медійний проект має на меті не лише навчати, а й розвивати і просувати IT-індустрію в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Відомі діячі ІТ — про завдання та можливості нового телеканалу

«BrainTV це канал, який дозволяє об’єднати айтішників, інноваторів, інвесторів, про події в Україні. І найважливіше, він дозволяє також у будь-який момент підключитися іноземцям,» — твердить Дмитро Шимків, заступник глави Адміністрації Президента України. — «Це взагалі історія, цифрова історія і BrainTV допомагає нам бути в контексті цієї історії, а також створювати історію української інновації.»

«—Така чудова платформа може об’єднати всі численні ініціативи, ініційовані різними учасниками ІТ-екосистеми: компаніями, стартапами та різними ініціативами. Вона допоможе не лише візуалізувати те, що відбувається в Україні, а й інтегрувати всіх учасників ІТ екосистеми,» — голова відділу мотивації і PR компанії Ciklum Римма Мень.

Свою підтримку проектові також висловив Андрій Колодюк, засновник DivanTV:

«—Україна скоро стане ІТ-нацією для всього світу, це наша сила, це наш рупор, це наш канал. Давайте всі допомагати BrainTV стати саме тією платформою, по якій ми будемо промоутити Україну.»

Керівник проекту Божена Шеремета твердить, що на першому етапі проект буде виключно некомерційним через великий попит на розвиваючий, інформаційний та освітній контент в сфері ІТ, вивчення англійської мови, поширення новин зі світу інформаційних технологій. Першими донорами відеоканалу стали Ciklum, ControlPay, Jooble, Terrasoft. Проте триває пошук нових партнерів.

Фото надані прес-службою BrainTV

Читайте также:

OpenAI представила революційну нейромережу SORA, що генерує відео за текстом

Новинки геймерської індустрії з виставки CES 2024

2500 стипендій для отримання Професійних сертифікатів Google від INCO за підтримки Google

Онлайн-курс «‎Machine Learning Bootcamp» для девелоперів від Google