Екологічне пакування шампуню у…мило — краще рішення для порятунку планети

Б’юті-бренди славляться незвичайним дизайном свого пакування. Щоб їх продукція впадала в очі на полицях магазинів, компанії придумують пляшечки й тюбики самої різної форми та кольору. Ось тільки більшість з них зроблені з пластику, який сильно забруднює нашу планету. Дизайнер з Берліна придумала нестандартне рішення — робити пляшечки з мила.

В середньому людина використовує за рік 11 пляшок гелю для душу і 10 пляшок шампуню. Щорічно компанії виготовляють 300 мільйонів тонн пластику — і серед них пакування для косметичних продуктів. Оскільки у більшості людей немає в ванній контейнерів для сортування відходів, ці пластикові пакування потрапляють у звичайний сміттєвий кошик. На перероблення відправляється тільки 10% всього пластика, решта ж потрапляє в землю або в океан, де розкладається понад 500 років.

Берлінський дизайнер Джонна Брайтенхубер придумала оригінальне розв’язання цієї проблеми. В рамках своєї магістерської дисертації вона розробила пляшку з мила, в якій можна зберігати будь-який рідкий гігієнічний продукт — причому виглядає вона так само красиво, як і пляшечки від кращих дизайнерів на ринку.

Пляшки SOAPBOTTLE зроблені зі звичайного шматка мила. Усередині пляшки є водонепроникне покриття, яке не дає рідині, яка зберігається розчиняти мило. Пляшка закривається металевою кришечкою, яку можна використовувати багато разів.

Єдина проблема такого пакування в тому, що пляшка з мила може стати слизькою, якщо ви користуєтеся їй в душі. Щоб її вирішити Брайтенхубер додала до пляшечки кріплення для стрічки або шнурка, за який можна її підвісити.

SOAPBOTTLE поступово розчиняється і через якийсь час від нього залишаться лише маленькі шматочки мила, які Брайтенхубер рекомендує використовувати для миття рук. Всі відходи такого упакування повністю біорозкладні. Не варто боятися, що пляшка розчиниться у вас в руках під час користування — на той час, коли пакування розмиється, шампунь чи гель для душу всередині неї повинен закінчитися.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Fastcompany

Читайте также:

Виростити котедж: як виглядатимуть приватні будинки з живих дерев

Британський стартап обіцяє відновити льодовики Арктики

Як штучний інтелект погіршує екологічну ситуацію на планеті. Дослідження

Ексурсія по фабриці з переробки батарей. Відео