Менше пластику. Смачне екологічне пакування для продуктів швидкого харчування

Промисловий дизайнер Холі Граундс (Holly Grounds) створила для локшини швидкого приготування пакування, яке розчиняється при контакті з гарячою водою і перетворюється в соус.

Граундс зробила плівку з їстівного, позбавленого смаку біопластику на основі крохмалю. Плівка не впливає на смак або консистенцію локшини, каже дизайнер.

За словами Граундс, в пакуванні локшини швидкого приготування більше пластика, ніж самого продукту — крім основної пакування є ще пластикові пакетики зі спеціями.

Розчинне пакування допоможе знизити використання пластика: приправа додана в саму плівку на етапі виробництва, пояснила дизайнер.

«Інгредієнти змішують і нагрівають до тих пір, поки суміш не досягне потрібної щільності. Після цього додають спеції та ароматизатори, потім вливають її в форму для відстоювання на 24 години», — розповіла Граундс.

Після цього локшину ділять на кілька порцій, загортають в герметичну плівку та упаковують в паперовий пакет з восковим покриттям.

За словами дизайнера, порційний контроль дозволить скоротити й харчові відходи. Так розчинну плівку можна використовувати для порційного пакування рису або макаронів.

Крім того, локшина в розчинній плівці готується на хвилину швидше, ніж упакована в стандартний пластиковий пакетик — її не потрібно довго відкривати, з’ясувала Раундс.

Помістіть локшину в тарілку, залийте окропом, щоб приготувати локшину і розчинити плівку, розмішайте та насолоджуйтеся.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Dezeen

Читайте также:

«Їжте майбутнє, платіть обличчям»: антиутопічна подорож до гамбургерної зі штучним інтелектом

Штучний інтелект навчився покращувати смак пива

Як стартапи намагаються знешкодити цукор

Виростити котедж: як виглядатимуть приватні будинки з живих дерев