Google представила онлайн нейромережі для створення музики! Огляд та приклади використання

Сьогодні ми хочемо розповісти вам про дуже просту та доступну для розуміння нейромережу від Google, яка створює музику за текстовим описом. Якщо ви саунд-продюсер, пишете або складаєте музику, створюєте ігри або музичний супровід до них, робите контент – цей інструмент точно впишеться у ваш арсенал! Наприкінці статті ми покажемо, як можна креативно використовувати його для створення саундтреку.

Зустрічає нас ось така головна сторінка: «‎Створюйте, відтворюйте та пишіть музику, натхненну інструментами з усього світу, використовуючи штучний інтелект від Google‎». Ця нова платформа підтримує понад 100 музичних інструментів та вбудований секвенсор, але про все по черзі.

Тиснемо «‎Запустити експеримент» і бачимо наступну сторінку, де нам пропонують написати будь-який інструмент, який нам спаде на думку. Нехай буде electric guitar. Далі нейромережа створить 20-секундний уривок із цим музичним інструментом.

Також можна додати настрій чи динаміку до запиту – happy, moody, loud тощо.

Нижче згенерованого семпла є клавіатура для відтворення окремо нарізаних шматків. Після створення вони вже будуть створені, але ви також можете підредагувати їх самостійно.

Вище ми бачимо три вкладки: Beat, Pitch та Ambient, з Beat ми розібралися, розглянемо решту двох:

Pitch: зможемо змінити висоту тону («‎запитчіти») певний шматок

Ambient: за допомогою гранулярного синтезу змінюємо звучання наших відрізків.

Кожна вкладка має свій секвенсор (кнопка «‎Advanced‎»), в якому можна вручну прописати партію зі шматочків. Або можна натиснути круглу Record унизу сторінки та відразу записати те, що награємо на клавіатурі.

Крім цього зверху праворуч від секвенсора є фіолетовий плюс – можна згенерувати ще до 4 семплів і працювати відразу в кількох секвенсорах.

Так само про кожен інструмент можна почитати цікаві факти з історії, поки ви чекаєте на ваш результат – кнопка внизу сторінки «‎Learn More about the instrument».

Тепер розповімо покроково, як зробити атмосферний саундтрек до гри Subnautica за допомогою цього сервісу:

  1. Генеруємо мелодію калімби.
  2. Награємо і записуємо мелодію зі шматочків, що вийшли.
  3. Пишемо демо треку.

Instrument Playground дасть вам можливість створити унікальний семпл із будь-якого інструменту за пару секунд. Просто напишіть те, що хочете почути – нейромережа все зробить за вас!
Можливості її застосування не обмежуються: починаючи з кінематографу та реклами та закінчуючи комерційними проєктами.

Сайт Instrument Playground.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: GoogleBlog

Читайте также:

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця

Штучний інтелект навчився покращувати смак пива

ШІ музика: як стартап Suno робить створення пісень доступним кожному