Еволюція мислення чи еволюційне мислення? Або як для нас поступово зникає реальний світ

Наступний сезон всесвітньо відомого французького телешоу «Форт Боярд» вийде без живих тигрів, які охороняли скарбницю. Їхнє місце займуть 3D-моделі. Пов’язано це, за словами виробників, зі змінами у суспільній свідомості.

Живі тигри за рішенням студії Adventure Line Productions вирушають на пенсію. Це, звичайно ж, має сподобатися зоозахисникам та любителям природи. Спочатку студія хотіла використати кадри з тиграми з архівних кадрів, але від ідеї відмовилися.

«Спочатку ми думали використовувати архівні зображення тигрів, але подумали, що це буде дивно для глядачів, оскільки вони знатимуть, що тварини більше не беруть участь у зніманні, – пояснює продюсер шоу Гійом Рамейн. – Ми, нарешті, зупинилися на статуях тигрів у скарбниці та вирішили оживити їх, як горгулій у “Горбані з Нотр-Дама” або істот із фільму “Фантастичні тварюки”».

Почалося все з журналіста Хьюго Клемана, який брав участь у шоу і користуючись нагодою вимагав прибрати з нього тварин:

«Тиграм не місце за ґратами посеред океану, а рептилії чи комахи — це об’єкти, із якими хочу грати» —  радикально заявив тоді Хьюго Клеман.

Поки що з гри прибрали лише тигрів, але змії, гризуни та комахи у новому сезоні будуть. Про заміну їх на 3D моделі продюсери ще не думали.

Компанія заявила, що збирається оплачувати утримання тигрів, яких звати Кашмір та Тоска, до кінця їхніх днів.

Образи 3D-тигрів були розроблені декораторами студії, а потім їх анімували фахівці Seed Factory, що спеціалізується на 3D-ефектах. На роботи пішло чотири місяці.

«Тигри взаємодіятимуть з учасниками під час шоу, іноді це буде смішно, іноді – страшно. Наприклад, вони облизуватимуться, коли гравці пробігатимуть повз них», — обіцяє Гійом Рамейн.

Еволюція мислення чи еволюційне мислення?

Приклад з тиграми «Форта Боярд» це не пошук факторів, виявлення причин та наслідків, а трансформація мислення у зв’язку з розвитком, зокрема, віртуального простору життя.

Тигри – тільки ще один симптом. Ми на шляху до заміни всього світу на цифровий, як у фільмі «Першому гравцю приготуватися». Ви все ще думаєте що це маячня?

А ось вам реальний приклад, компанія Nike випустила для нового світу обмежену серію віртуальних кросівок Dunk Genesis з унікальними NTF-мітками – 9000 пар взуття розкупили за хвилини за ціною від 4000 до 9500 доларів.

Носити кросівки Nike Dunk Genesis у реальному світі у вас не вийде, якщо тільки їх копію із пластику та тканин не створять десь у Китаї.

Не здивуємося, якщо у метавсесвіті будуть цифрові кафе, де люди попиватимуть вигадані цифрові напої.

Сьогодні ми можемо побувати в будь-якому місті, не виходячи з дому завдяки онлайн-камерам та картам з панорамами вулиць. Ви навіть можете опинитись на МКС – там теж є камера.

А поки що більшість із нас ще в минулому: ми подорожуємо, зустрічаємось особисто, ходимо до зоопарків заради справжніх тварин, купуємо паперові книги та читаємо їх. А хтось має кросівки Nike Dunk Genesis, в яких вони зроблять «маленький крок для людини, але величезний — для всього людства».

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Кращі VR та AR-пристрої в 2024

Інтернет майбутнього: як Web дуже скоро змінить нашу реальність

Як VR-анестезія допоможе впоратися з реальним болем

Історія Oculus: від підліткового хобі до порталу до метавсесвіту