Як надсилати повідомлення в месенджерах, які будуть автоматично зникати?

Зникаючі повідомлення — досить корисна функція, яка є в багатьох популярних додатках. Вона стане в пригоді не тільки шпигунові з фільму, а й тому, хто хоче безпечно попліткувати (правда, в такому випадку залишається сподіватися, що абонент не зробить скриншот). Як використовувати цю функцію в різних застосунках наведемо нижче.

Важливо пам’ятати, що співрозмовники можуть вдаватися до різних хитрощів, щоб зберегти важливе повідомлення, наприклад робити скриншоти або фотографувати екран за допомогою іншого пристрою. Тому намагайтеся ретельно вибирати чим і з ким ділитися.

Signal

Функцію зникаючих повідомлень в Signal можна активувати за замовчуванням для всіх або окремих діалогів: користувач може перемикатися між зникаючими та звичайними повідомленнями в будь-який гілці. Для цього в бесіді необхідно торкнутися трьох точок (вгорі праворуч) і вибрати пункт «Зникаючі повідомлення».

Доступні опції дозволяють вибрати період зберігання повідомлень від 1 секунди до 4 тижнів або відключити цю функцію. Також можна встановити власний таймер.

Щоб встановити термін дії за замовчуванням для повідомлень у всіх чатах, відкрийте головну сторінку налаштувань програми, виберіть пункт «Конфіденційність», потім «Таймер за замовчуванням для нових чатів» (в розділі «Зникаючі повідомлення»). Ці налаштування застосовуються до кожного нового чату.

WhatsApp

В даний момент функція зникаючих повідомлень в WhatsApp працює тільки з зображеннями і відеофайлами. Одержувач може подивитися файли протягом 14 днів. Після цього повідомлення автоматично зникнуть.

Відкрийте бесіду, в яку хочете відправити зображення або відеокліп, виберіть камери внизу, а потім запишіть свій контент. Щоб зробити повідомлення зникаючим, необхідно натиснути на значок з цифрою 1 поруч із зеленою кнопкою відправки.

Також можна додати підпис, який зникне разом з медіа. Зникаючі повідомлення будуть помічені спеціальною круглою іконкою з одиницею посередині. Після перегляду у повідомлення з’явиться ярлик «відкрито», і більше воно буде недоступно.

Snapchat

Додаток Snapchat не винайшло зникаючі повідомлення, але, безумовно, допомогло їх популяризувати. На головному екрані списку діалогів можна торкнутися будь-якого контакту, щоб почати розмову, або створити діалог, натиснувши значок у верхньому правому куті екрану.

Всі повідомлення в бесіді, включаючи текст і зображення, зникають після перегляду. Співрозмовник може зберегти повідомлення, натиснувши та утримуючи його, але відправник зможе це побачити, через те, що обраний файл залишиться на екрані.

Facebook Messenger

У Facebook Messenger будь-який користувач може використовувати функцію зникаючих повідомлень. Однак такі чати необхідно створювати окремо від звичайних ланцюжків повідомлень.

Для цього необхідно натиснути кнопку «Написати», активувати іконку з замком і вибрати контакт.

У таких чатах всі повідомлення зникають відразу після перегляду. Якщо необхідно встановити свій термін зберігання, натисніть таймера зліва від вікна відправки.

Instagram

Щоб відправити зникаюче повідомлення, перейдіть до списку діалогів і відкрийте необхідний чат. Виберіть камери зліва від поля введення повідомлень і зробіть або виберіть знімок.

У нижній частині екрана можна вибрати різні настройки: «Переглянути один раз», «Дозволити відтворення» (тобто «перегляд двічі») і «Зберегти в чаті».

Telegram

Зникаючі чати в Telegram також зберігаються окремо від звичайних діалогів. Їх можна створити з профілю контакту.

Відкрийте бесіду з контактом, перейдіть в його профіль, потім торкніться трьох точок і у спливаючому меню виберіть «Почати секретний чат». Далі відкриється окрема гілка діалогу, де всі повідомлення будуть доступні протягом заданого періоду.

Щоб встановити таймер, натисніть на відповідний значок у верхній частині вікна (для Android) або в нижній (для IOS).

Viber

Месенджер Viber дозволяє створювати приховані секретні чати. Вони дозволяють приховати листування, задати повідомленням програму самознищення та обмінюватися інформацією по зашифрованому каналу.

Щоб засекретити формат вже наявного діалогу потрібно в додатку вибрати потрібний чат, натиснути на три вертикальні точки в верхньому правому куті, потім вибрати опцію «Перейти в секретний чат» і встановити таймінг.

Якщо потрібно почати розмову з нуля, тоді потрібно вибрати співрозмовника в розділі контактів, клікнути по ньому, вибрати опцію діалогу. У діалоговому вікні вгорі праворуч натиснути додаткове меню — три вертикально розташовані точки. З’явиться опція «Перейти в секретний чат».

На iPhone треба торкнутися назви чату. У випадаючому меню з’явиться розділ «Інформація та налаштування». Тут можна вибрати засекречений режим.

Якщо хтось зі співрозмовників зробить скріншот, другий учасник чату дізнається про це.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Wired

Читайте также:

Як розміщувати рекламу в Telegram?

20+ додатків та сервісів для роботи з Instagram

Від Facebook до Tesla — менш відомі співзасновники найбільших технологічних компаній у світі

Як назавжди видалити аккаунти з Twitter, Instagram та TikTok