5-6 вересня відбудеться хакатон Kyiv Smart City

Усіх бажаючих розробників та менеджерів запрошують стати учасниками хакатону Kyiv Smart City, що відбудеться 5 та 6 вересня в українській столиці на базі FreeGen SPACE (вул. Басейна, 12).

Мета проведення хакатону – зібрати під одним дахом талановитих людей, яким не байдуже майбутнє Києва і вони мають, що запропонувати місту.

Захід присвячений розробці сервісів та мобільних застосунків на базі відкритих даних та API, що зможуть покращити життя киян та сприятимуть розвитку Києва як «розумного міста». Зі слів організаторів, захід орієнтовано на наступні категорії учасників:

  • Розробники, ІТ-спеціалісти і дизайнери, які готові долучитися до створення сервісів та мобільних застосунків для міста.
  • Представники преси.
  • Громадські організації, що потребують ІТ-допомоги чи експертизи для удосконалення власних проектів.
  • ІТ-компанії, що готові стати партнерами або спонсорами події, а також компанії, що мають досвід розробки та впровадження Smart City проектів та готові розповісти про свій досвід.
  • Волонтери та активісти.

Під час заходу учасники будуть працювати над проектами, котрі потрібні Києву:

Це може бути путівник для туристів, розклад маршрутів, мапа дорожніх робіт, система оплати за муніципальні послуги, система контролю за роботою чиновників та служб міста або інше smart-рішення, яке нестиме реальну користь городянам.

Список відкритих даних та API можна знайти тут, а також на сайті Kyiv Smart City в розділі «Документи». Також ви можете зробити запит необхідних для вас даних за цим посиланням.

Для реєстрації необхідно заповнити форму заявки. Представників ЗМІ просять акердитуватися за цим посиланням. Участь в заході та харчування учасників безкоштовні.

Нагадаємо, раніше ми публікували інтерв’ю із одним із співорганізаторів цього хакатону — Олександром Краковецьким — котрий також займається розвитком платформи Donor.UA.

Джерело: smart.kievcity.gov.ua

Читайте также:

Smart city – новый идеальный город?

Анна Зенькова, Talk to Ri: «Мы хотим создать систему обучения, которая станет частью образа жизни, и при этом будет эффективной»

5 брендинг-трендов в 2019

Чи потрібний Києву єдиний електронний квиток?