Життя після фрілансу – яке воно? Думки експертів

Коли ви вже звикли працювати вдома, офісне життя може вибити вас з колії. Ви більше не будете сидіти за робочим столом у піжамі або ж відповідати на дзвінок без штанів. Ви не зможете вигулювати собачку в перерві на обід або ж розвішувати на балконі речі, що ви напрали за ранок. Відтепер вам потрібно думати про те, як вчасно прибути на роботу і витрачати додаткові кошти на каву чи обід.

Тільки вам вирішувати, чи варто повертатися в офіс. У статті Ганни Голдфарб (Anna Goldfarb) на Medium професіонали поділилися своїм досвідом переходу до офісної роботи після фрілансу і дали декілька порад, як можна звикнути до нового порядку речей.

Вам потрібно купити новий одяг

«Може це не дуже доречно прозвучить, але я шкодую, що не порадилась зі своїм стилістом та не вибрала гардероб, який можна було одягати в офісі. Працюючи вдома, перестаєш розуміти у що люди вдягаються, коли йдуть на роботу. Моє уявлення про офісний одяг вже застаріло років на 20», – каже Марта Сігал Блок, директор з комунікацій в некомерційній організації в Чикаго.

… або ж хоча б светр

«Я не могла контролювати температуру в приміщенні й це для мене було істотною проблемою. Коли я працювала вдома, я сиділа поруч біля батареї. У офісі було складно в цьому плані. Я принесла ковдру та светр на роботу, одягалася в декілька шарів одягу навіть коли було тепло. Я носила светр у приміщенні, а коли виходила на жару, на вулицю, то просто знімала його. Шкода, що я не змогла дійти до цього рішення раніше, тоді мені не довелось би так змерзати», – Анна-Марі Хейс, маркетолог Pleasant Grove, штат Юта.

Буде простіше провести межу між роботою та особистим життям

«В офісній роботі звичайно ж є переваги. Наприклад, продуктивніше я працюю саме в офісі. До того ж, завжди приємно спілкуватися з людьми та взаємодіяти з ними в реальному житті. Вдома тепер можна відпочити. Дотепер я не знала як саме ставити межу між відпочинком і роботою», – Ентоні Антонічелло, менеджер по розвитку бізнесу, Атланта.

Вас постійно відволікатимуть

«Мені не подобалось, що мене постійно відволікають: всі намагалися поговорити зі мною, поки я працювала. Спочатку я раділа факту, що в мене з’явилися колеги й щойно мене хтось запитував, я відповідала з величезним задоволенням та спілкувалась з людьми безкінечно – в результаті чого, звичайно, я не встигала виконати деякі завдання. На те, аби зрозуміти, що весь робочий час я витрачаю на теревені з колегами, я даремно втратила тижні, але ж я просто раділа новим знайомим», – ділиться Абігейл Корнер, директор по маркетингу в Emergence Creative, Нью-Йорк.

«Найбільша проблема офісного життя і водночас, найбільша його перевага в тому, що вас регулярно відволікають колеги, які хочуть з вами поспілкуватись та обговорити робочі й неробочі моменти. У службі по захисту тварин дуже часто відбуваються нещасні випадки, через які я забуваю про все та біжу рятувати життя. Коли я повернулась в офіс, мені довелося переглянути пріоритети та змінювати їх по мірі виконання нових завдань. Тепер, коли я працюю над завданнями з дедлайном і не можу відволіктися на сторонні справи, я слухаю музику в навушниках, аби відгородитися від навколишнього хаосу», – розповідає Енді Бінгем, менеджер по грантах в компанії Brother Wolf Animal Rescue, Ашвілл.

«Мені було складно зрозуміти той факт, що я втрачаю продуктивність через те, що постійно відволікаюся від роботи. Я розумію, що кожна хвилина важлива, але в офісному оточенні це не зовсім так. Наради постійно скасовуються або відтерміновуються та ніхто особливо не переживає про витрати на проекти», – Світі Беррі, контент-стратег з Алабами.

Тип офісу також має значення

«Коли я займалась фрілансом, я могла працювати у будь-який час і з будь-якого місця. Коли я хотіла спати до десяти годин, я це собі дозволяла. Якщо я хотіла полетіти у Францію і попрацювати там з кав’ярні, я так і робила. Робота на начальника передбачає роботу у закритому просторі протягом восьми годин в день, п’ять днів на тиждень. Тепер же я не вибираю з якого місця мені працювати. Я шкодую, що вибрала роботу в чотирьох стінах. Але могло бути й інакше, якщо я б обрала агентство з відкритим офісом та гнучким графіком. При таких обставинах перехід з фрілансу був би простішим», – Стефані Вівер, письменниця, Філадельфія.

Доводиться придумати, яким чином займатися особистими справами

«Мені варто було задуматися над тим, як моє життя зміниться після роботи. Я навіть не уявляла, що не зможу обідати вдома, ходити на прийом до лікаря та запустити прання в зручний для себе час. Хоч з точки зору планування це змусило мене бути уважнішою, я все ж сумую за цією гнучкістю» – Аманда Берган, онлайн-редактор, Нью-Джерсі.

«Минуло вже півроку з початку моєї роботи в офісі, і я відтерміновую свою домашню роботу на вихідні. Тому я перестала робити речі, які не так необхідні протягом тижня – наприклад, тримати дім в охайності та чистоті та готувати якісь смачні та складні страви. На вихідних я займаюся прибиранням, протягом тижня готую не складні страви та зустрічаюся з друзями по п’ятницях. Поки що все працює»,- ділиться своїм досвідом Лора Барта, засновник та президент Whole Wide World Toys, Херші, Пенсильванія.

Ранок вже не такий добрий як раніше

«Відтепер мій ранковий розпорядок дня повністю змінився, адже тепер мені треба витрачати три години на день на дорогу до офісу та назад. Найскладніша частина для мене – це затори на дорогах і постійний острах того, що я не встигну на потяг. Але якщо я вип’ю зранку кави, я можу витримати все», – говорить Девід Райшер, адвокат та підприємець.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Medium

Читайте также:

Як виглядає офіс Nvidia – футуристичний робочий простір в оточенні природи

Після WeWork: яке майбутнє чекає на коворкінги?

Робот-френдлі: як влаштований головний офіс південнокорейської Naver

Портрет фрілансера під час війни — велике дослідження Freelancehunt