Львів’яни отримали ID-картку з підключенням до електронних сервісів міста

Львів продовжує розвивати електронне урядування – сьогодні міська влада представила ID-картку львів’ян, яка надає можливість жителям міста отримувати безліч різноманітних послуг та пільг. Інструмент поєднує в собі соціальні банківські картки, що надаватимуть доступ до міських адмінпослуг, виступає прототипом електронного квитка тощо.

Картка, розроблена спільними зусиллями Львівської міської ради та «Ощадбанку», буде оснащена контактним і безконтактним чіпами. На ній міститиметься унікальна інформація, включаючи електронно-цифровий підпис користувача. З його допомогою можна буде використовувати сучасний та прогресивний засіб авторизації та підписувати електронні документи через зчитувальні пристрої, встановлені в точках надання електронних послуг.

12196094_10207885248307833_266949707952689759_n

Картка львів’янина надасть такі можливості: спрощене замовлення соціальних пільг; безкоштовний проїзд для пільгових категорій громадян; легкий доступ до електронних сервісів міста; можливість користуватись нею для оплати товарів та послуг, як банківською карткою. Перші ID-картки отримали жителі міста Львова, які мають статус учасника АТО. Планується активно поширювати використання цього інструменту серед містян.

Раніше запрацювала електронна система реєстрації в медичних закладах Львова, також у профільних установах походить тестування єдиного реєстру деревини та онлайн-моніторингу пересувань лісовозів.

Джерело: Львівська міська рада | Фото: сторінка радника з питань електронного урядування Яніки Мерило у Facebook

Читайте также:

Нужно сделать инфографику? Обзор самых простых и доступных способов

Называть людей «пользователями» неэтично и неактуально

Насколько «умными» должны быть медицинские smart-устройства?

Социальные медиа – источник инфовойн, а не решение