Новий мобільний пристрій на базі штучного інтелекту, який обіцяє нам революцію

Цей пристрій називають «‎iPhone зі штучним інтелектом»‎, і очікується, що він повністю змінить нашу взаємодію зі смартфоном так, що ми забудемо про програми та пошук в інтернеті. Читайте, що за пристрій, що від нього варто чекати та чому попереднє замовлення на 10 тис. пристроїв розкупили за першу добу.

Пристрій був представлений цього тижня на CES-2024 — одній з найстаріших технологічних виставок у світі, що проходить у Лас-Вегасі.

У чому новація? Штучний інтелект вже є в пристроях

Rabbit r1 — автономний мобільний пристрій на базі штучного інтелекту, що працює на власній персоналізованій операційній системі Rabbit OS, що використовує природну мову. Це пристрій, де штучний інтелект — основа пристрою, а не доповнення до функціонала (як Microsoft, наприклад). Це означає, що Rabbit OS розуміє слова людини й виконує команди, сказані звичайною людською мовою.

Розробники поставили завдання зробити перший у світі пристрій зі штучним інтелектом та операційною системою нового типу, яка замінить операційну систему на основі додатків.

Операційна система працює не на великих мовних моделях, до яких вже всі звикли, а на Large Action Model (LAM) — великої моделі дій. Тобто ця модель не тільки говорить, а й діє: відкриває браузер, замовляє квитки чи доставку, відправляє повідомлення без необхідності відкривати програму.

«‎LAM демонструє наше прагнення краще розуміти дії, зокрема людські наміри, що виражаються через дії на комп’ютерах і, як наслідок, у фізичному світі» —  розробники LAM. Rabbit.tech

Нам обіцяють, що взаємодія з «‎кишеньковим компаньйоном‎»‎ буде настільки інтуїтивною, що нічого не треба вчити. LAM виступає як посередник між нами та додатками.

Як працює ця Large Action Model?

Розуміння намірів. Наміри можуть бути неповними, суперечливими, змінюватися під час взаємодії — загалом, як у людей. Rabbit OS «‎пам’ятає»‎ всю взаємодію з конкретною людиною, знає його особливості та забаганки, і враховує це у спілкуванні.

Використання додатків. LAM розуміє, які програми ви використовуєте, і знайома з «‎більшістю інтерфейсів у світі»‎. Якщо R1 не знає як працювати з якимось інтерфейсом, його можна цьому навчити. Заявляється, що LAM може навчитися бачити та діяти так, як це роблять люди.

Виконання завдань. LAM самостійно, без вашої участі, виконує від простих завдань (наприклад, бронювання авіаквитка) до складних (редагування зображень у Photoshop або потокова передача музики та фільмів). Нема потреби встановлювати програми, плагіни або вводити код у командному рядку. Операційна система все зробить для вас. Загалом зробить все так, як говорив Білл Гейтс про помічників на базі штучного інтелекту.

Все, що потрібно – залогінитись, встановити персональні налаштування і потім дивитися історію взаємодії: звіти, розмови, картинки та ін.

Схема роботи LAM

Що може робити пристрій?

«‎Відважний і перспективний кролик»‎ може робити те саме, що і звичайний смартфон. Пристрій може керуватися звично через торкання екрана, а може за допомогою голосових команд. Для ностальгуючих — буде аналогове колесо скрола.

У чому тоді різниця? Пристроєм також можна керувати голосом, і можна використовувати помічників на базі штучного інтелекту — «‎кроликів‎»‎. Але головне — можна забути про окремі програми та пошук як такий.

Ви можете запустити відео дзвінок, активувавши камеру (за замовчуванням вона закрита, камера обертається на 360 градусів) або попросити використовувати камеру для сканування об’єктів та пошуку відповідей. Наприклад, можна заглянути в холодильник і попросити дати рецепти на основі його вмісту або попросити розповісти про визначну пам’ятку, яку ви бачите перед собою.

Ще можна натренувати кроликів на взаємодію з іншими інструментами на базі штучного інтелекту, наприклад, Midjourney.

У презентації на сайті компанії є багато цікавих деталей пристрою. І ще творці натякають, що назва компанії та пристрою була обрана невипадково, і вона пов’язана з «‎Матрицею‎»‎.

Цей кишеньковий пристрій коштуватиме цілком бюджетно — $199, і надійде у продаж до США, країн ЄС, Кореї та Японії. Замовлення вже доступне на сайті. Першу партію в 10 тис. штук вже розкупили за першу добу, другу — теж. Тож тепер доступне попереднє замовлення наступної партії на кінець травня — червень 2024 року.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: FastCompany

Читайте также:

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця

Штучний інтелект навчився покращувати смак пива