Три цікавих патенти від Snap, Uber і Boeing

Сучасний світ стрімко розвивається, і щодня з’являється безліч незвичайних винаходів. Розповімо про три цікаві патенти Snap, Uber і Boeing, які поки не реалізовані, але мають великий потенціал.

Персоналізовані відео

Snap, власник Snapchat, хоче створювати відео, в якому братимуть участь аватари користувача і його друзів. У своєму патенті компанія відзначає, що такий контент може виходити як щотижня і щомісяця, так і щодня.

Як показано на зображенні зліва, користувачам пропонується якась телепрограма. З неї можна вибрати щось як для перегляду, так і для того, щоб додати свій аватар.

Навіщо це потрібно? По-перше, функція допоможе залучити більше користувачів. Можливість створювати персоналізований контент звучить неймовірно заманливо. Уявіть ролик, в якому один з ваших друзів безнадійно закохується в вашу подругу — це точно буде довго обговорюватися в вашій компанії.

По-друге, це відкриває можливості для співпраці з брендами. Наприклад, за підтримки Marvel можуть з’явитися епізоди з альтернативними «Месниками», яких зіграють користувачі і їхні друзі.

У Snap великий потенціал в цій галузі: компанія добре розуміє інтереси користувачів. А ті, своєю чергою, вже формують свої цифрові версії за допомогою Bitmoji (додаток, в якому можна створювати аватар і використовувати його в різних соціальних мережах). За допомогою нової функції Snap може навіть обійти Instagram.

Транспортні послуги за запитом

Uber формує власні парки таксі, електросамокатів, поромів, вертольотів і інших транспортних засобів. Згідно з цим патентом, компанія збирається комбінувати ці варіанти, щоб створювати індивідуальні варіанти, які допоможуть користувачеві дістатися до місця.

Припустимо, людина їде на поїзді, а станція, на яку він прибуває, знаходиться за 30 хвилин їзди від його будинку. В такому випадку Uber запропонує кілька варіантів в залежності від уподобань користувача (вартість, швидкість, вид транспорту). Наприклад, добратися на електросамокаті до загального місця, де він зможе пересісти на карпулінг. А тим, у кого в запасі мало часу, можливо, краще просто замовити таксі Uber до точки призначення.

Завдяки штучному інтелекту і можливості отримувати відгуки в реальному часі транспортна інфраструктура Uber, ймовірно, зможе конкурувати навіть з державною.

Транспортні капсули

Ця ідея ніби взята безпосередньо з бойовика. Boeing хоче побудувати транспортні капсули, які будуть випускатися прямо з літака, а потім безпечно приземлятися в потрібному місці.

Капсула може підключатися до розумних пристроїв пасажирів, щоб відстежувати їх здоров’я (серцебиття і частоту дихання), поки вони знаходяться всередині. Коли вона від’єднається від носія, спеціальний купол направить її в одну або кілька місць призначення. Транспортний засіб також зможе зв’язуватися з поліцією, членами сім’ї пасажирів і власниками розміщеного в ньому вантажу.

Але найцікавіше — в патенті не вказані причини, за якими Boeing вивчає цю технологію. З одного боку, капсула зможе врятувати пасажирів, якщо в літаку виникнуть будь-які неполадки. З іншого — стати альтернативними способами подорожам по повітрю. Замість того, щоб відправляти всіх в одну точку призначення, деякі пасажири будуть «виходити» в потрібному місці, а літак продовжить свій рух.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Patentdrop

Читайте также:

Неперервно слідкуйте за здоров’ям, лікуйтеся і працюйте дистанційно – нові патентні заявки Amazon, Microsoft, Apple та Google

AR-проектор, імітація глядачів та доставка автономним транспортом — нові цікаві патенти від відомих компаній

Як функція AR Shopping від Snap дозволить ритейлерам залучити клієнтів

Найкращі винаходи 2021 року за версією журналу Time