5 корисних сайтів для фанатів конструктора LEGO

Цеглини й фігурки LEGO користуються особливою популярністю серед технічних спеціалістів. Хоча не тільки IT-галузь обожнює складати нові моделі з деталей, впізнаваних по всьому світу. Якщо ви захоплюєтеся конструюванням з пластикових цеглинок, сьогоднішня підбірка корисних онлайн-ресурсів — саме для вас.

lego-997650_1280

Let’s Build It Again

Інтернет-сервіс для пошуку інструкцій до моделей із попередніх серій. Хоча в кожному наборі є детальний опис всієї серії конструкцій, з часом він можуть загубитися. Якщо вам кортить знову збирати старі моделі, на цьому сайті можна знайти інструкцію. В колекції міститься понад 1,5 тис документів, починаючи з 1958 року випуску. Можна шукати за назвою моделі, по темі будівництва або за серійними характеристиками.

Rebrickable

Ще одна платформа для пошуку моделей, які можна побудувати з наявних у користувача наборів деталей. Навіть якщо ви з дитинства були найорганізованішим власником чи власницею конструктора LEGO, скоріш за все, деякі елементи все ж загубилися. На сайті можна вказати до трьох неповних наборів LEGO і отримати нові варіанти для конструювання з усіх наявних деталей.

Також можна обирати моделі, які найбільше подобаються та отримати інструкцію для їх створення, з переліком потрібних елементів. На цьому сайті є досить активна спільнота LEGO-фанів, з якими можна спілкуватися на улюблені конструкторські теми.

Mecabricks

Кілька років тому Google та LEGO запустили спільний проект Build with Chrome, який дозволяв користувачу побудувати віртуальний LEGO-будинок у будь-якій точці планети. Mecabricks — покращена версія тієї ж ідеї, яка працює в браузері і не вимагає установки додаткового ПЗ. Користувачу доступні різні фігури, а він може змінювати їх матеріал, колір та інші характеристики.

Можна сказати, що в Mecabricks перетинаються функції LEGO й Photoshop. Є хороша онлайн-інструкція для початківців, а користуватися програмою можна з будь-якого пристрою з доступом до інтернету та браузеру — всі конструкції доступні в обліковому записі користувача.

17966942_1312355278853509_6119695594090003787_o

Brick Street View

Розробники перетворили вулиці міст в Google Maps на їх LEGO-аналоги. Користувач може розглядати будь-яке місто у форматі цеглинок конструктора. Є певні обмеження щодо перегляду зображень, як в сервісі Street View, однак повноцінні LEGO-мапи з Google Maps можна розглядати практично безкінечно.

Legoizer

Сервіс, за допомогою якого можна перетворити будь-яке зображення на LEGO-конструкцію. Спеціальна програма перетворює завантажене фото на модель, видає користувачу інформацію про необхідну кількість та вид цеглинок для реалізації проекту. Може стати чудовим подарунокм для справжніх фанатів конструктора.

БІЛЬШЕ ПРО КОРИСНІ СЕРВІСИ:

Джерело: Makeuseof

Читайте также:

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

10 сайтів, які допоможуть створити логотип

Як Lego стала найбільшим у світі брендом іграшок

5 конструкторів онлайн опитувань, які зроблять ваш маркетинг краще