Набридло сидіти вдома? Цей веб-сайт дозволяє зазирнути у вікна по всьому світу

Хоча наш спосіб життя поступово стає як раніше, обмеження на подорожі все ще не повністю зняті. Найбезпечніший пейзаж, який нам зараз доступний — вид з вікна. Якщо він вже приївся, скрасити час на карантині допоможе Window-swap.

Проєкт був запущений, коли Соналі Ранджит і її чоловік Вайшнав Баласубраманіам, керуючи великими креативними агентствами в Сінгапурі, втомилися сидіти вдома і бачити тільки те, що відбувається за вікном. Тому вони створили сайт, на якому можна поглянути на світ чужими очима і «відчути себе трохи краще, поки знову не з’явиться можливість досліджувати нашу прекрасну планету», — написала Ранджит на Bored Panda.

На цьому віртуальному Airbnb легко орієнтуватися. Натисніть на кнопку в центрі головної сторінки, щоб бути перейти на вигляд з вікна другого користувача — де б це не було — і почніть свою подорож. Захотілося змінити обстановку? Просто натисніть ще раз, щоб перенестися в наступний пункт призначення.

Це не те ж саме, що режим перегляду вулиць на Google Картах. У лівому верхньому кутку кожного вікна можна побачити ім’я відправника, а в правому верхньому — його місцеперебування. У кадр можуть потрапити будь-які особисті речі: тостер у Вергаймі у Німеччині; кашпо і подушки в Нес-Ціоні в Ізраїлі; склянка в Віла-Нова-де-Гаї в Португалії. Кожне вікно дає можливість відчути себе в іншій частині світу завдяки особливостям в чиємусь будинку.

І це не просто статичні зображення на екрані — користувачі також відправляють 10-хвилинні відео, так що ви можете спостерігати, як дощ поливає папороть в Гургаоні в Індії або як вітер дме на вербу в Глазго у Шотландії. Можна навіть побачити чарівного бігля на ґанку в Бангалорі та сіру кішку на підвіконні в Рочестері у штаті Нью-Йорк.

Творці сайту стверджують, що відео надіслали понад 500 осіб, і близько 100 вже були опубліковані. Вони сортують їх вручну, так що на це потрібен час. Відео надсилають користувачі від 21 до 81 року. Якщо ви хочете поділитися маленьким куточком свого світу, це можна зробити тут.

Результат чудовий, де б ви не знаходилися.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Fastcompany

Читайте также:

Library of Babel: бібліотека, в якій зберігаються всі шедеври минулого і майбутнього

Сайт на WordPress «з нуля»: як створити, «підводні камені» та виправлення помилок. Частина 3

Сайт на WordPress «з нуля»: як створити, «підводні камені» та виправлення помилок. Частина 2

Сайт на WordPress «з нуля»: як створити, «підводні камені» та виправлення помилок. Частина 1