Від 4 млн користувачів до $425 млн — успіх Trello

Відомий і улюблений багатьма сервіс для планування проектів та завдань Trello внаслідок комерційної угоди об’єднується із компанією Atlassian – остання випускає набір сервісів для команд із розробки програмного забезпечення, відомий під назвою JIRA. Сума угоди — $425 млн.

Цей крок допоможе Atlassian завершити формування потфоліо пропонованих послуг із проектного менеджменту, спрямованих в першу чергу на клієнтів зі світу ІТ. Trello, в якому використовується філософія канбан та інтерфейс на основі карток із завданнями, може використовуватися для контролю ітерацій та розробки будь-якого продукту в командах — втім, не меншою популярністю інструмент користується і серед маркетологів, проектних менеджерів і навіть просто тих, хто планує весілля, пікніки чи запуск нового ресторану.

Від проектного менеджменту — до успіху: планувальник завдань Trello продано за $425 млн

Майк Кеннон-Брукс (Mike Cannon-Brookes), співзасновник та CEO Atlassian, зауважив, що спільно обидві компанії мають на меті досягти щомісячної аудиторії у 100 млн користувачів. Амбіційно, проте не нереально: згідно із даними6 які оприлюднювала компанія Trello у 2014 році, тожі у неї було близько 4,75 млн користувачів, а нині користувацька база складає 19 млн (для порівняння: сервіс нотаток Evernote досяг позначки у 100 млн користувачів за 6 років роботи — у 2014-му — а в червні 2016-го заявив про майже 200 млн осіб, що використовують його послуги та можливості).

CEO Trello Майкл Пріор (Michael Pryor) зауважив, що для вже існуючих користувачів нічого не зміниться, і Trello і далі діятиме як окремий сервіс — але в нього просто з’явиться більше можливостей для команди стосовно вдосконалення послуг та стабільності роботи. Також топ-менеджер зауважив, що окрім звичайних користувачів до числа 19 млн активних людей на платформі сервісу входять і представники команд таких компаній, як Google, National Geographic, владних структур (уряд Великобританії), некомерційних організацій (Червоний Хрест, ООН). В майбутньому компанія обіцяє представити інтеграцію Trello із HipChat, Confluence та JIRA для ще зручнішої та гнучкішої взаємодії.

Раніше ми вже розповідали про можливості та приклади використання Trello в роботі:

Джерело: блог Trello та TNW

Читайте также:

Чому YouTube – найздоровіша інтернет-економіка

Market Finder від Google допоможе українському бізнесу вийти на нові ринки

Найочікуваніші IPO 2022 року

Чому закривалися бренди електроніки від Sony і на чому компанія заробляє зараз. Частина 2