Як стати стримером та що для цього потрібно?

Кому захочеться дивитися, як хтось цілими днями грає у відеоігри? Виявилося, що багатьом – щоденно за трансляціями на Twitch слідкує 15 млн глядачів. Тут проходять стрими кіберспортивних турнірів, справжніх знаменитостей та любителів ігор. Стримером може стати кожен. Зараз ми розкажемо як.

Що потрібно, аби стати стримером

Хороший комп’ютер

Як правило люди ведуть стрим з грального комп’ютера або ноутбука, проте, бувають виключення. Мінімальні системні вимоги для трансляції у Twitch наступні: процесор Intel Core i5-4670 (або ж його аналог AMD), 8 Гб оперативної пам’яті, Windows 7 або новіша версія. Якщо у вас Mac, з нього теж можна стримити.

Якщо ви хочете стримити ігри для PC, вам потрібна хороша відеокарта – в ідеалі з підтримкою DirectX 10 та вище. Чим швидше ваш інтернет, тим краще – швидкість завантаження повинна бути не менше 3 Мбіт/сек.

Для тих, хто планує стримити з ноутбука, існує спеціальний мануал англійською мовою.

Один чи два комп’ютери?

Не дивлячись на низькі вимоги Twitch, коли ви стримите та граєте у вимогливі ігри одночасно, система вашого комп’ютера відчуває величезні навантаження. Тому декотрі популярні стримери користуються одразу двома комп’ютерами – с одного боку вони грають, а з іншого – стримлять.

Якщо для вас це звучить надто складно, можна користуватися рішенням від Nvidia. У нових картах серії RTX існує влаштований енкодер, який розвантажує CPU.

Акаунт на Twitch

Реєстрація на сервісі безкоштовна. Бажано завантажити індивідуальну іконку профілю, гарний банер та придумати опис каналу, аби ваші глядачі змогли хоч щось дізнатися про вас.
Якщо ви хочете зберегти усі свої трансляції, аби їх можна було передивлятися, потрібно зайти в Налаштування – Канал та відеоматеріали – Зберігати минулі трансляції.

Програма для стримінгу

Найважливіший інструмент стримера. Найвідоміші програми – це Open Broadcasting Software (OBS) (безкоштовна) та XSplit (з платною підпискою).

Налаштувати їх доволі просто. Вам потрібно вибрати джерело відеопотоку (що ви будете транслювати – зображення з монітора, веб-камери та інше), налаштувати оформлення (що, зрештою, буде бачити ваш глядач), та під’єднатися до сервісу Twitch.

Мікрофон та камера

Можна обмежитися звичайними геймерськими навушниками з влаштованим мікрофоном, але все ж краще купити хороший мікрофон, аби глядачам було б краще вас чути. Один з найякісніших мікрофонів – це Blue Yeti. Якщо у вас обмежений бюджет, то можна обирати між Samson Go Mic або Blue Yeti Nano.

Якщо хочете вибрати веб-камеру, то тут варто звернути увагу на Logitech HD Pro C920. Вона має хороший огляд, знімає у якості 1080p. Існує і дорожчий варіант — Logitech C922. Веб-камера знімає у високій якості, має функцію автоматичного видалення фону, а це значить, що вам не потрібно буде «зелене тло». Razer Kiyo оснащена спеціальним підсвічуванням для обличчя.

Як стримити з консолі

Для стримів з Xbox One та PS4 не потрібні ніякі додаткові програми. На Xbox вам потрібно просто завантажити та запустити безкоштовний додаток Twitch (можна скористатися не Twitch, а платформою від Microsoft — Mixer), а на PS4 існує вбудована функція Share.

З Nintendo Switch та іншими консолями все набагато складніше – знадобиться спеціальний інструмент для захоплення екрану. Одна з найпопулярніших карт захоплення це Elgato Game Capture HD, вона може записувати відео в якості 1080p с Xbox One/360, PS4/PS3, Wii U та фактично з будь-якого пристрою з HDMI-роз’ємом. Існує дорожчий варіант — Elgato HD60 — така карта дозволить стримити з якістю 60 кадрів на секунду.

Поради успішних стримерів

Twitch — це місце, де народжується справжні знаменитості, що заробляють собі на життя стримами. Аби досягти успіху недостатньо просто грати в популярні ігри та красиво налаштувати свій канал. Кращі стримери – це ті, чиї трансляції дійсно цікаво дивитися. Хтось вміє робити надзвичайні хедшоти в Call of Duty, а хтось проходить гру на швидкість. А ще вони просто приємні люди.

«Наші кращі стримери – це скромні доброзичливі люди, — сказав PR-директор Twitch. — Вони активно взаємодіють з аудиторією та відноситься до глядачів так, наче вони справжні зірки шоу».

Якщо ви прагнете дізнатися, як завоювати більшу аудиторію, вам варто переглянути відеоролик від популярного гравця в Hearthstone Джеффрі Trump Цинца.

За його словами, стримінг включає шість ключових компонентів – можливість, присутність, технологія, взаємодія, постійність та навички. Зосередьтесь на декількох з них та ви зможете створити собі ім’я.

Коли ваша аудиторія підросте, платформа може запропонувати вам партнерство. Ваші глядачі зможуть оформити на ваш канал платну щомісячну підписку та отримати бонуси, а ви прибуток.

До яких би висот успіху на Twitch ви не прагнули, вам варто звернути увагу на поради від успішних стримерів.

Знайдіть свою нішу

Як виділитись серед 2 млн стримерів на Twitch? Стримеру Burke Black допоміг піратський капелюх та багато терпіння. Через два роки стабільних стримів він все-таки отримав партнерку від Twitch, наразі його аудиторія складає 23 тис. людей.

Відкрийте будь-який запис його стримів та ви побачите, що він завжди в піратському одязі (бандана з черепом та костями та епічна борода). При цьому стример поводить себе дуже природно, постійно спілкується з глядачами та грає у різні ігри.

«Я вважаю, що мій стрим – це шоу, а не просто трансляція того, як якийсь хлопак грає в ігри – сказав Burke Black. — Люди приходять до мене заради атмосфери, у приємне та приязне місце, де вони можуть добре провести час в піратській атмосфері».

Аби на вас звернули увагу, не обов’язково ставати піратом. Можливо, ви володієте виключними навичками в якій-небудь грі або у вас є мила собака, яку можна показувати в кадрі, поки ви граєте. Знайдіть свою унікальність.

Будьте постійними

Постійність — дуже важлива річ. Люди вмикають телевізор увечері в певний час, аби подивитися улюблене шоу. Таким же чином ваші глядачі повинні знати, коли саме ви будете онлайн. Потрібно дотримуватись розкладу – воно потрібно бути на видному місці в вашому профілі та соціальних мережах.

Нові зв’язки

Соня OMGitsfirefoxx Рейд — одна з найбільших зірок Twitch. На її каналі налічується понад 631 тис. підписників та у неї існує свій власний магазин мерчу. Вона домоглася популярності не тільки завдяки своєму почуттю гумору та постійного спілкування з глядачами — їй ще допомогла співпраця з іншими стримерами.

«Ми почали проводити щоденні стрими по Minecraft. Спочатку ми просто хотіли пограти з друзями та добре провести час, – розповідала вона. – Але стрим зріс в популярності та з його нарізок змонтували цілий серіал, у якого скоро вийде вже третій сезон».

Спілкуйтеся з глядачами

Стрими на Twitch відрізняється від інших виглядів розваг тим, що в них велику роль відіграє сама аудиторія. На всіх трансляціях існує чат, де стримери можуть спілкуватися з глядачами. Чим сильніше вашим глядачам буде здаватися, що вони сидять та грають разом з вами, тим шанси вище для того, щоб ви отримали віддану вам аудиторію.

Рейд називає своїх підписників «сімейкою foxx». Хоч у неї вже сотні тисяч підписників, вона намагається спілкуватися з ними, ніби зі своїми рідними.

«Я дізнаюся про життя моїх глядачів онлайн та запам’ятовую, що з ними відбувається, а потім ми обговорюємо це на стримі, — говорить вона. – Для мене дуже важливо, аби моя аудиторія була мені ніби сім’я».

Для Burke Black аудиторія також пріоритетна – на столі у нього розташований окремий монітор для перегляду чату. Стример часто проводить конкурси та розіграші різноманітних призів – за його словами, це мотивує фанатів постійно заходити на його ігрові трансляції.

Не потрібно непокоїтись про залізо (спочатку)

Якщо у вашого улюбленого стримера крута веб-камера, зелене тло та два крутих ПК, це не означає, що це все обов’язково має бути у вас. Не варто непокоїтись про це з самого початку свого шляху на сервісі. В першу чергу, думайте про набір підписників, а потім вже будете витрачати багато грошей на перетворення своєї спальні в круту студію.

«Спочатку я стримила зі старого ноутбуку, який перегрівався так, що опалював мені руку. При цьому доводилося сидіти на старому стільці з супермаркету», — говорить Рейд.

Потрібно набратися терпіння та отримувати задоволення

Аби досягти успіху на Twitch (як і в будь-якій сфері) потрібно багато терпіння та безперервної праці.

«Якщо ви займаєтесь цим заради грошей, то кинете це протягом трьох місяців – сказав Black. — Перші півроку все було погано, тому що я не знав, що роблю. Не впадайте у відчай, все через це проходили».

Зараз старання стримера виправдалися — у нього майже 24 тисячі фоловерів, а в його Твіттері можна знайти фотографії фанатів у футболках з його ім’ям. Black займається фотографією, але планує стати стримером «на повну ставку», коли у нього набирається 500 платних фоловерів.

Рейд вважає, що важливо оцінювати кожного глядача, навіть якщо спочатку їх буде дуже мало.

«Не важливо, скільки у вас глядачів – три, тринадцять чи триста. Всі ці люди вирішили провести час разом із вами», — каже вона.

Нарешті, варто пам’ятати, що всі ми граємо в ігри. Чи робите ви це заради розваги чи грошей —  стримінг повинен приносити задоволення. І чим більше задоволення він доставляє вам, тим приємніше буде дивитися іншим.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Tomsguidе

Читайте также:

Всередині імперії OnlyFans: секс, вплив і нова американська мрія

Хто такі V-тубери та чому V-тубінг — це тренд

Кінець всесвіту Google або чому пошуковики втрачають популярність

12 способів використання старого смартфона