Активісти та МЗС Естонії запустили українську онлайн-платформу боротьби з корупцією

В Україні почала роботу онлайн-платформа для боротьби з корупцією та хабарництвом.

Платформа «Хабардокс» (XabarDocs), за словами керівництва проекту, має на меті захист викривачів корупції, посилення можливості журналістів та активістів у проведенні антикорупційних розслідувань, а також полегшення збору матеріалів про корупцію та розширення доказової бази антикорупційних розслідувань.

Дія платформи поширюється як на державні, так і на приватні установи та організації та випадки вимагання хабарів чи економічні злочини в таких установах. Онлайн-інструментарій «Хабардокс» дозволяє інформаторам залишатись анонімними, захистити документи при передачі їх на розслідування, а також захистити листування між журналістами, інформаторами та компетентними органами боротьби з корупцією.

Для захисту листування і забезпечення анонімної передачі документів від інформаторів до журналістів платформа використовує спеціальне програмне забезпечення Globaleaks на основі відкритого коду. Робота проекту в Україні здійснюється за підтримки Талліннського Технічного Університету (TUT), Українського інституту публічної політики (УІПП) та за фінансової підтримки Міністерства Зовнішніх Справ Естонії.

Раніше Дмитро Дубілет розповів про щонайменше 50 сервісів електронного врядування, котрі мають запрацювати в Україні до осені.

Читайте также:

Политическое расфрендживание

Фешн с умом: украинские маркетплейсы с концептом reuse

Журналистика не умирает — она возвращается к своим корням

Сергей Замикула, LEKORNA: «Рынок эко-продуктов растёт с каждым годом»