YouTube видалив рекордну кількість відеороликів за останній квартал

У третьому кварталі 2018 року YouTube вилучив понад 58 мільйонів відео та 224 мільйони коментарів, які порушували політику сервісу. Про це заявили співробітники відповідного підрозділу Google Alphabet, щоб продемонструвати прогрес у припиненні показу проблемного контенту.

Google не поспішає реагувати на запити

Представники уряду США, Європи та Азії тиснуть на YouTube, Facebook та інші соціальні медіа з вимогою швидко виявляти та видаляти екстремістський та сповнений ненависті контент, який, з точки зору критиків, підбурює суспільство до насильницьких дій.

Європейський Союз заявив, що він буде штрафувати онлайн-сервіси, якщо вони не видалятимуть екстремістський матеріал протягом однієї години після звернення відповідних державних служб. Але соціальні медіа погодились задовольняти запит влади на видалення небажаного змісту в межах 36 годин. Про це заявив офіційний представник Міністерства внутрішніх справ Індії на умовах анонімності.

Цього року YouTube почав щоквартально публікувати звіти про кількість видалених відеоматеріалів. Як і в минулі квартали, більша частина видаленого контенту була спамом, запевнили в компанії.

Інструменти автоматичного детектування допомагають YouTube швидко визначати спам, екстремістський вміст та оголені тіла. За даними YouTube, протягом вересня 90% із майже 10400 відео, видалених з причини насильницького екстремізму, або 279,6 тисяч  відеозаписів, вилучених з метою безпеки дітей, нараховували менше як 10 переглядів. Але YouTube стикається з серйозним викликом в матеріалах, що пропагують риторику ненависті та небезпечну поведінку.

Ручна робота

Автоматизовані технології виявлення таких порушень є відносно новими та не дуже ефективними, тому YouTube просить користувачів повідомляти про потенційно проблемні відео або коментарі. Це означає, що небезпечний контент можуть переглянути багато людей перед тим, як він буде видалений.

У цьому році Google значно збільшив кількість модераторів і довів їх загальне число до більш, ніж 10 тисяч, завдяки чому компанія сподівається швидше переглядати запити користувачів. YouTube відмовився коментувати плани стосовно збільшення числа модераторів на 2019 рік. В компанії також пояснили, що неможливо переглядати кожне відео перед тим, як його публікувати.

Мільйони відеоканалів потрапили під заборону

Дані, оприлюднені компанією в третьому кварталі, вперше показали кількість облікових записів YouTube, які Google заблокувала за три порушення політики сервісу протягом 90 днів, або внаслідок того, що компанія вважає дуже грубим порушенням, таким як завантаження дитячої порнографії.

YouTube вилучив близько 1,67 мільйона каналів і всі 50,2 мільйона відеороликів, які були на них доступні. Майже 80% видалених каналів пов’язані із завантаженням спаму, заявили в YouTube. Приблизно 13% пов’язані з зображеннями оголених людей, а ще 4,5% стосуються безпеки дітей.

Представники YouTube заявили, що користувачі кожного кварталу публікують мільярди коментарів. В компанії відмовилися назвати загальну кількість облікових записів, які завантажують відео, але зазначили, що вони видалили лише невелику частку облікових записів  від загальної суми. Крім того, у попередньому кварталі було вилучено близько 7,8 мільйонів відео внаслідок порушень політики сервісу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Джерело: VentureBeat

Читайте также:

Небо не межа: стратосферні проекти Airbus, Google та SoftBank

OpenAI представила революційну нейромережу SORA, що генерує відео за текстом

Bard стає Gemini – що цікавого анонсувала компанія Google

Потужність штучного інтелекту Google стане доступна в новій серії Samsung Galaxy S24